Mazurek pistacjowo-malinowy na kruchym maślanym spodzie w kształcie wielkanocnego jajka. Oryginalna nieszablonowa propozycja na zbliżające się święta. Słodki ganache pistacjowy zrównoważony kwaśniejszą frużeliną malinową z nutą róży. Polecam! 😉
Premiera ebooka „Umiem w serniki”! Oddaję w Twoje ręce mój najnowszy projekt :). To ebook, dzięki któremu zaczniesz „sernikować” bez stresu! Oprócz obszernej …
Oto i one – pączki Crème brûlée! Drożdżowe lekkie ciasto z tego samego przepisu jak na pączki pistacjowe. Bogato nadziane waniliowym kremem (crème pâtissière). …
Zajadałam się nimi przez całe dzieciństwo! Najlepsze faworki smażone były przez Babcię. Pamiętam, jak robiła je z ogromnej porcji, dając do ciasta około …
- Domowe przetworyINNENaleśniki i placuszkiOKAZJEPrzepisy bezglutenowePrzepisy dla dzieciWalentynki
Frużelina malinowo-różana
Frużelina malinowo-różana sprawdzi się doskonale do naleśników, pączków, tart, tortów, ciast czy eklerów. Praktycznie w każdym desery wprowadzi perfekcyjny kontrast do słodyczy. Akcent …