Śniadanko w stylu Nastoletnich Wypieków 😉 Uwielbiam w ten sposób rozpoczynać dzień! Zdrowa komosa ryżowa z mnóstwem dodatków to smakowite śniadanie dla każdego. Poznajcie ją w mojej ulubionej odsłonie- na słodko! Gorąco polecam 😉
Składniki: (na 2 porcje)
300 g ugotowanej komosy ryżowej
2 łyżki miodu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 kiwi
garść malin
30 g wiórek kokosowych
1/2 łyżki masła
1 łyżka ksylitolu
4 ciasteczka owsiane, pokruszone
Przygotowanie:
Ugotowaną komosę ryżową wymieszać z miodem i jogurtem. 3/4 przełożyć do dwóch wysokich szklanek lub pucharków. Masło stopić w garnuszku, wsypać wiórki kokosowe oraz ksylitol. Smażyć, do zezłocenia kokosu, co jakiś czas mieszając. Ostudzić. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Maliny zmiksować blenderem, odstawić na bok. Na komosę w szklankach nałożyć pokrojone kiwi. Na kiwi wyłożyć zmiksowane maliny (odstawiając 1 łyżkę na bok) oraz podprażone wiórki kokosowe. Na to dać 1/2 pokruszonych ciasteczek owsianych. Przykryć resztą komosy ryżowej, malin i kiwi. Wierzch posypać pozostałymi ciasteczkami. Smacznego!
1 komentarz
noo taki deser to chce się jeść 😀 uwielbiam takie słoiki pełne pyszności – pięknie wyglądają, można dac ta WSZYSTKO i suuuper smakują. Z pewnością skorzystam z Twojego pomysłu 😉