Masło orzechowe dobrze wymieszać z miodem. Czekoladę posiekać, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Na dno papilotek na pralinki nałożyć łyżeczkę rozpuszczonej czekolady i rozsmarować ją również na bokach. Schłodzić w lodówce do zastygnięcia.
Czekoladki wypełnić masłem orzechowym z miodem, przykryć resztą czekolady. Ponownie schłodzić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem delikatnie oddzielić papierki od czekoladek. Smacznego!
Rady:
- w mniej zdrowszej wersji gorzką czekoladę można zastąpić czekoladą mleczną lub mieszanką mlecznej z deserową. Miód natomiast można zamienić na cukier puder.
- z przepisu otrzymamy 12 pralinek o dolnej średnicy ok. 3,5 cm. Korzystając z mniejszych foremek, składników wystarczy na więcej czekoladek.
15 komentarzy
Moja miłość! Kocham Reese's <3 🙂
Genialne! Zrobię sobie takie 😉
Super! Zachęcam również do podzielenia się zdjęciem ;D
Mmmm pyszności, aż chciałoby się zjeść tak do kawy 🙂
Polecam!
Oj będę robić. dobrze, że takie składniki zawsze mam w domu 😀
😉
bardzo kaloryczne. zrobić i zjeść wszystkie <3
Hehe 😉
Ależ ostatnio aktywnie się na blogu zrobiło. Super! 😀
Pozdrawiam! 🙂
Uwielbiam te czekoladki. Będę robić 🙂
Polecam! 🙂
OMG! Smakują jak prawdziwe <3
Dobrze to słyszeć! 😉