19,5K
Składniki: (na 6 placuszków)
Znakomite! Tak mogę je określić… wypróbujcie, a staną się Waszym ulubionym śniadaniem. Robię je bardzo często i często też zastępuję mąkę pszenną inną mąką, np. żytnią lub razową- jest zdrowiej! Delektować się nimi najlepiej z owocami, miodem lub polewając jogurtem.
Składniki: (na 6 placuszków)
200 g twarogu półtłustego z kostki
1 duże jajko
2 łyżeczki płynnego miodu
1 łyżka mleka
40 g mąki pszennej (około 3 łyżki)
odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia patelni
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz oleju umieścić w kielichu blendera i zmiksować do gładkości, by nie było grudek. Łyżką nabierać porcje masy i kłaść na rozgrzaną patelnię natłuszczoną olejem.
Smażyć na małym ogniu z obu stron do zarumienienia. Podawać od razu na ciepło z ulubionymi dodatkami. U mnie syrop klonowy i orzechy włoskie. Smacznego!
Smażyć na małym ogniu z obu stron do zarumienienia. Podawać od razu na ciepło z ulubionymi dodatkami. U mnie syrop klonowy i orzechy włoskie. Smacznego!
7 komentarzy
Świetny pomysł! 🙂
ależto genialnie wygląda :O
Nie urosły mi dlaczego? 🙁
Te placuszki nie rosną 🙂
A jak w smaku? 😉
Są pyszne tylko u Ciebie wydają się być wyrośnięte, a u mnie wyszły płaskie. Co nie zmienia faktu,że są boskie 😉
Bardzo dobre! Dziekuje za przepis
Smacznego! 😉