Smakują jak kupne batoniki Bounty, które już chyba każdy z nas miał okazję spróbować ;). Małe, słodkie i obłędnie kokosowe kuleczki oblane mleczną czekoladą. Nikt się im nie oprze! Przypominam również, że na blogu znajdziecie przepis na Ciasto Bounty. Serdecznie polecam!
Składniki: (na 20-25 sztuk)
- 150 g śmietanki kremówki 30%
- 80 g masła
- 80 g cukru pudru
- 200 g wiórek kokosowych
- 250-300 g mlecznej czekolady
Przygotowanie:
Śmietankę, masło i cukier puder umieścić w garnku, podgrzewać do zagotowania i rozpuszczenia się masła. Wsypać wiórki kokosowe i mieszając podgrzewać jeszcze chwilkę. Następnie zdjąć garnek z palnika, a po wystudzeniu schować do lodówki na kilka minut, aż masa będzie lepiąca.
View this post on Instagram
Łyżeczką nabierać porcje masy kokosowej, w dłoniach docisnąć i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je np. na deseczce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Schłodzić w lodówce przez godzinę (lub dłużej, ja zostawiłam na całą noc).
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Każdą kokosową kuleczkę zanurzyć w płynnej czekoladzie i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!
9 komentarzy
Mam wszystko, co potrzeba – chętnie dzisiaj wypróbuję 🙂
Polecam! 😉
Mmmm… Wyglądają przepysznie �� Na pewno niedługo wypróbuję ��
Cudne 🙂 Zapraszam do mnie 😀
Mmm robię kolejny raz 😊 są mega pyszne! Polecam ☺
Bardzo się cieszę 🙂 Życzę smacznego!
Pozdrawiam <3
Pozdrawiam z rodzinką 🙂
Również pozdrawiam! 😉
[…] Sprawdź także przepis na Kuleczki Bounty! […]