Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
0
Boże NarodzenieCIASTACiasta czekoladoweRolady i ciasta biszkoptoweWielkanoc

Ciasto Bounty

by Justyna Dragan 30 sierpnia 2019
autor Justyna Dragan 30 sierpnia 2019

Puszysty i wilgotny biszkopt kakaowy pokryty słodką masą kokosową i aksamitną polewą czekoladową. Bajeczne ciasto, które zna już chyba każdy z nas! Na blogu ciasto Bounty dostępne było od dobrych kilku lat. Od teraz jednak w nowej udoskonalonej wersji. Warstwa kokosowa nie kruszy się- jest mokra i rozpływa się w ustach. Biszkopt nasączony mlekiem z odrobiną cukru, przez co również zachowuje ogromną wilgotność. Ciasto odwzorowane na popularnym batoniku Bounty. Muszę przyznać, że smakuje wręcz identycznie :). Doskonałe dla osób początkujących, które uważają, że mają dwie lewe ręce w kuchni. Gorąco polecam! A przy okazji zobaczcie również przepis na kuleczki Bounty ;).


SKŁADNIKI

(na blaszkę o wym. 20×35 cm)

Biszkopt czekoladowy:

  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • 180 g cukru
  • 120 g mąki pszennej
  • 30 g naturalnego kakao

Poncz:

  • 150-200 ml mleka
  • 1 łyżeczka cukru

Masa kokosowa:

  • 700 ml mleka
  • 120 g cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 200 g masła
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 30 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Polewa czekoladowa:

  • 150 g deserowej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 100 g masła

PRZYGOTOWANIE

Biszkopt czekoladowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać cukier, cały czas miksując. Żółtka roztrzepać w misce i powoli wlewać do białek z cukrem, miksować. Mąkę oraz kakao wymieszać, przesiać i wsypać do piany, delikatnie wymieszać szpatułką, aż składniki się połączą. Masę przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 20×35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez około 25 minut do tzw. “suchego patyczka”. Wyjąć i wystudzić.

Ostrym nożem ściąć górną skórkę biszkoptu. Biszkopt umieścić w formie, w której był pieczony, nasączyć równomiernie ponczem (mleko uprzednio lekko podgrzać, by rozpuścić w nim cukier).

Masa kokosowa: 600 ml mleka zagotować w garnku z cukrem i wiórkami. Gotować 10-15 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż wiórki wchłoną nadmiar mleka. Dodać pokrojone w kostki masło, podgrzewać do rozpuszczenia. W reszcie mleka (100 ml) rozprowadzić obydwie mąki oraz ekstrakt z wanilii. Mieszankę wlać do gorącego mleka z wiórkami, energicznie mieszać, aż masa ponownie się zagotuje i zgęstnieje. Zdjąć z palnika, pozostawić na kilka minut do lekkiego przestudzenia, co jakiś czas mieszając.

Jeszcze ciepłą masę kokosową wyłożyć na nasączony biszkopt, wyrównać powierzchnię. Blaszkę z ciastem schłodzić w lodówce, najlepiej kilka godzin, aż masa stężeje.

Polewa czekoladowa: Masło roztopić w garnuszku, wrzucić posiekane czekolady, wymieszać do uzyskania gęstej i aksamitnej polewy. Przestudzić. Polewę rozprowadzić na schłodzonej warstwie kokosowej. Ciasto ponownie schłodzić w lodówce. Najsmaczniejsze kolejnego dnia, gdy poszczególne warstwy się “przegryzą”. Smacznego!

 

RADY

  • garnek z masą kokosową można zanurzyć w zimnej wodzie, by przyśpieszyć proces studzenia.
  • do składania warstwowych przekładanych ciast (kremy, galaretki itp.) wykorzystuję zazwyczaj rant cukierniczy lub formę odpinaną. Dzięki temu wyjmowanie ciasta (w szczególności pierwszych kawałków) jest prostsze, a także kawałki skrajne wyglądają równie dobrze, jak te ze środka ciasta (rant w porównaniu do klasycznych nierozpinanych blaszek ma pionowe i proste ścianki).
  • ilość mlecznego ponczu należy kontrolować. Mój biszkopt wchłoną całe 200 ml mleka i był idealnie wilgotny.
  • by nie uszkodzić polewy, ciasto najlepiej kroić ocieplonym w wodzie i osuszonym ręcznikiem papierowym nożem.
czekolada gorzkawiórki kokosowe
62 komentarze
35
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Najzwyklejsze kruche ciasteczka maślane
następny
Pudding chia z musem porzeczkowym

Zobacz również

Ciasto Poduszkowiec

Jadalne doniczki czekoladowe

Kruchy torcik w kształcie serca

Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

Mini serniczki kawowo-czekoladowe (na zimno)

Bananowe FIT ciasto z czekoladą

Sernik creme brulee

Ebook “Świąteczne wypiekanie”

62 komentarze

Maja Wierzbicka 29 października 2015 - 06:29

kocham bezgranicznie 🙂 Zapraszam do mnie

odpowiedz
Joanna Ł 29 października 2015 - 09:22

Pyszne ciasto polecam 🙂

odpowiedz
PaaanaKaaama 29 marca 2020 - 19:32

Dziś mój debiut! Póki co schładza się w lodówce, a ja nie mogę już doczekać się 🤪

odpowiedz
Maminek kulinarny 29 października 2015 - 10:04

Pięknie wygląda i kusi, kusi, kusi 🙂 Pyszności!!!

odpowiedz
megii013 29 października 2015 - 13:22

Pysznie wygląda)))

odpowiedz
Ciastolubna 29 października 2015 - 15:23

trafia na listę "to do" 🙂

odpowiedz
Grażyna Budzinska 31 października 2015 - 10:33

jeśli smakuje tak, jak wygląda, to będę zachwycona, biszkopt już mam, teraz idę wstawiać mleko i będę działać dalej 😀

odpowiedz
Justyna Dragan 31 października 2015 - 11:46

Mam nadzieję, że będzie smakować 😀 Pozdrawiam!

odpowiedz
PaaanaKaaama 29 marca 2020 - 19:29

Dziś mój debiut! Póki co schładza się w lodówce, a ja nie mogę już doczekać się 🤪

odpowiedz
Madlene P 1 listopada 2015 - 06:42

Uwielbiam ten batonik a już takie ciasto to byłby nadmiar szczęścia^^

odpowiedz
Monka Max 19 grudnia 2015 - 16:40

Myślałam ze takie ciasto jest bardziej skomplikowane ,a okozało się bardzo łatwe i pyszne.

odpowiedz
Justyna Dragan 19 grudnia 2015 - 17:15

Bardzo sie ciesze 🙂 Pozdrawiam!

odpowiedz
Dorota 28 stycznia 2016 - 20:28

niebo w gebie…

odpowiedz
Wiola 21 marca 2020 - 08:06

Czy biszkopt jest bez proszku do pieczenia?

odpowiedz
Justyna Dragan 21 marca 2020 - 21:10

tak bez 😉

odpowiedz
Anonimowy 26 lipca 2016 - 08:41

Wspaniełe cistko, pyszne ,kokosowe, czekoladowe, idealne. Mokre słodziutkie mmmmniam

odpowiedz
Anonimowy 28 grudnia 2016 - 09:41

Zrobiłam teraz na swieta tylko biszkopt przekroiłam na poł i posmarowałam masa kokosowa , a reszta na gore. bardzo smaczny, tylko nie wiem czemu kokos nie była sklejony tylko raczej sypki i rozwalał się.Niemniej jednak polecam

odpowiedz
Justyna Dragan 28 grudnia 2016 - 12:22

Powodem może być zbyt długie gotowanie kokosu. Następnym razem proszę gotować kilka minutek krócej 🙂 Powinno być ok.
Pozdrawiam!

odpowiedz
Katarzyna Oniszko- Sygnat 26 maja 2017 - 05:47

Robiłam ostatnio likier domowy malibu i zostały mi wiórki ze spirytusu czy można dodać takie?No wtedy wiadomo wersja dla doroslych😊

odpowiedz
Justyna Dragan 26 maja 2017 - 08:51

Myślę, że tak 😉
Jeśli lubi Pani takie mocne smaki…czemu nie 😀

odpowiedz
Anonimowy 16 marca 2018 - 19:43

Czy wiórki gotujemy w garnku do mleka czy zwykłym? Gotowałam w tym do mleka i po godzinie nic się nie wchłonęło…dodałam trochę mąki ziemniaczanej żeby zagęścić..

odpowiedz
Justyna Dragan 17 marca 2018 - 05:52

Ja gotuję w zwykłym (tego do mleka nie posiadam). Podczas gotowania wiórki naturalnie wchłaniają płyn- mleko. Czy proporcje mleka do wiórek były prawidłowo odmierzone?

odpowiedz
Piotr 24 lipca 2021 - 21:46

Ja masy kokosowej robię o 50% więcej i wtedy dla mnie są idealne proporcje.

odpowiedz
Anonimowy 5 maja 2018 - 12:44

Robię to ciasto już drugi raz, jest przepyszne. Polecam

odpowiedz
Izabella Nowotka 14 sierpnia 2019 - 19:15

Lubię to ciasto i również czasami je robię. Jednak odkąd poznałam dobry przepis na brownie https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ to muszę powiedzieć, że na ten moment nawet nie mam zamiaru robić innego ciasta.

odpowiedz
Anonimowy 31 sierpnia 2019 - 16:30

Czy ciasto wychodzi bardzo słodkie? Zawsze zmniejszam ilość cukru w przepisach i nie wiem czy w tym też trzeba. 🙂 Nie lubimy przesłodzonych.

odpowiedz
Justyna Dragan 31 sierpnia 2019 - 16:34

Dla nas w sam raz 🙂 ale można wykorzystać do polewy gorzką czekoladę. Pozdrawiam!

odpowiedz
Unknown 31 sierpnia 2019 - 19:54

Zrobilam….REWELACJA!!!!!

odpowiedz
Justyna Dragan 4 września 2019 - 17:11

Bardzo się cieszę! 🙂

odpowiedz
Gosia 1 września 2019 - 13:06

Bounty jeszcze nie robiłam, choć bardzo lubię 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 4 września 2019 - 17:12

Polecam zrobić!

odpowiedz
BlingBlingMakeUp 2 września 2019 - 14:49

Czysta rozkosz w nadchodzace jesienne popoludnia do kawki 😉

odpowiedz
Justyna Dragan 4 września 2019 - 17:12

hehe 😉

odpowiedz
Ania 4 września 2019 - 09:14

Musi być obłędnie pyszne!

odpowiedz
Justyna Dragan 4 września 2019 - 17:12

Polecam! 🙂

odpowiedz
Klaudia Jaroszewska - Koci Punkt Widzenia 4 września 2019 - 17:33

kiedyś nie lubiłam bounty. Potem zmieniłam zdanie 🙂

odpowiedz
Unknown 5 września 2019 - 12:38

Witam.w przepisie na biszkopt nie ma proszku do pieczenia ????

odpowiedz
Justyna Dragan 6 września 2019 - 05:38

Nie, nie ma 🙂 Jest tu zbędny
Pozdrawiam!

odpowiedz
Ans 7 września 2019 - 16:26

Mam pytanie, po czym poznać, że biszkopt jest dobrze nasączony? Zawsze wydaje mi się, że jest już dobrze i boję się, że ciasto będzie pływać, a potem okazuje się, że nadal jest lekko za suche 🙁

odpowiedz
Justyna Dragan 7 września 2019 - 20:16

Naciśnij palcem- z biszkoptu powinno lekko wypływać mleko. Z czasem po schłodzeniu biszkopt wchłonie nadmiar płynu. Jednak to fakt- trzeba uważać, by nie przesadzić. Mój biszkopt wchłoną całe 200 ml i był idealny. To kwestia indywidualna… zbyt długo pieczony biszkopt będzie wysuszony i na pewno będzie potrzebować więcej nasączenia 🙂

odpowiedz
Anonimowy 25 października 2019 - 06:22

Cześć, cisto wyszło RE-WE-LA-CY-JNIE!Trzymałam się przepisu co do grama i wyszło wszystko ok. Dodam, że koszt zakupionych składników to koszt około 50 zł. Ale podejrzewam, że gdzieś tam zawsze mamy w domu przychowaną mąkę i zachomikowaną czekoladę ;), więc koszt może jeszcze być mniejszy.
Pozdrawiam, akulinarna dziewczyna, która pierwszy raz coś upiekła i wyszło! 😀

odpowiedz
Justyna Dragan 25 października 2019 - 09:15

Extra! Dobrze to słyszeć 🙂
A co do składników, fakt- ciasto trochę kosztuje, ale warto 🙂
Pozdrawiam!

odpowiedz
Unknown 28 października 2019 - 14:32

Wyszło 50 zł bo trochę "nadkupiłam" ;), ale naprawdę warto!

odpowiedz
Anonimowy 29 grudnia 2019 - 14:05

Jak długo można je przechowywać i w jakiej temperaturze (lodówka czy kuchenny blat)? Pozdrawiam.

odpowiedz
Justyna Dragan 29 grudnia 2019 - 23:50

W lodówce spokojnie kilka dni wytrzyma 😉

odpowiedz
Marta 19 stycznia 2020 - 08:00

Czy jest przepis na inną polewę by nie zawierała gotowej czekolady? Syn jest na diecie bezlaktozowej i uwielbia kokosowo czekoladowe połączenie.

odpowiedz
Justyna 19 stycznia 2020 - 09:52

W tym wypadku polecam wykorzystać czekoladę bez laktozy lub pokombinować z polewą wegańską z: mleka roślinnego, kakao, oleju kokosowego i cukru. Pozdrawiam! 🙂

odpowiedz
Agnieszka 24 listopada 2020 - 07:23

Ale kusi. Aż mam ochotę zabrać się za pieczenie właśnie teraz

odpowiedz
Anna 2 grudnia 2020 - 16:38

To jest mój pierwszy wypiek z Pani strony. Zapewne pierwszy i nie ostatni bo to ciasto to istna Rewelacja! Dziekuje za przepis. Pozdrawiam🌷

odpowiedz
Iwona 12 grudnia 2020 - 08:03

Wyszedł przepyszny!

odpowiedz
Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi - Justyna Dragan 25 grudnia 2020 - 11:54

[…] I- z czekolady i masła (na 3 pierniki należy przygotować polewę z ok. 350 g […]

odpowiedz
Beata 12 marca 2021 - 21:46

Upiekłam Baunty z Pani przepisu 😱 jest cudowne gorąco polecam bo robi się bardzo prosto a efekt super 🤗

odpowiedz
Beata 12 marca 2021 - 21:48

Upiekłam Baunty z Pani przepisu 😱 jest cudowne, gorąco polecam ,bo robi się bardzo prosto a efekt super 🤗

odpowiedz
Patrycja 25 marca 2021 - 13:34

Ciasto wygląda obłędnie! Myślisz, że dla jeszcze większej słodkości można na biszkopt dać warstwę kajmaku? 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 27 marca 2021 - 06:48

śmiało 🙂

odpowiedz
Marta 26 marca 2021 - 23:43

Ojeeej, jakie cudo! Czy zamiast krowiego mleka można użyć roślinnego?

odpowiedz
Justyna Dragan 27 marca 2021 - 06:48

tak 🙂

odpowiedz
Iza 28 października 2021 - 12:19

Bardzo fajny przepis, dobrze wszystko opisane krok po kroku. Biszkopt bez proszku do pieczenia wyszedł wyśmienity. Jedyna uwaga jest taka, że (dla mnie osobiście) całość jest za słodka. Widziałam w komentarzach, że były o to zapytania, dlatego zostawiam ślad:) Następnym razem na pewno zarówno do biszkoptu jak i masy dodam mniej cukru. Pozdrowienia dla wszystkich:)

odpowiedz
Ala 17 listopada 2021 - 16:37

Czy zamiast biszkoptu można zrobić zwykle ciasto czekoladowe? Nie nam niestety miksera. Będzie co prawda bardziej zbite, ale czy smak kokosa nie zostanie zdominowany przez czekoladę?

odpowiedz
Justyna Dragan 17 listopada 2021 - 17:56

można, śmiało 🙂

odpowiedz
Ula 5 stycznia 2022 - 20:44

Przepyszne ciasto!!! Proporcje idealne, warstwy trzymają się ze sobą. Łatwo się robi. Smakuje wybornie. Będę tu często zaglądać:) polecam!

odpowiedz
Justyna Dragan 8 stycznia 2022 - 09:05

🙂

odpowiedz

zostaw komentarz Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

EBOOK CROISSANTY W WARUNKACH DOMOWYCH

Popularne

  • 1

    Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

  • 2

    Ciasto Poduszkowiec

  • 3

    Jadalne doniczki czekoladowe

  • 4

    Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

  • 5

    Sernik creme brulee

  • 6

    Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper AquaMax Crystalline

  • 7

    Ebook “Świąteczne wypiekanie”

  • 8

    Batoniki czekoladowe z 3 składników

  • 9

    Szybka focaccia

  • 10

    Tradycyjne pączki

  • 11

    Bananowe FIT ciasto z czekoladą

  • 12

    Półkule czekoladowo-malinowe

Najnowsze komentarze

  • Emilia - Jadalne doniczki czekoladowe
  • Daniela92 - Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”
  • Iza - Domowe masło+ maślanka gratis
  • Basia - Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”
  • Marek - Bazlama- turecki chleb z patelni

Tagi

banany biała czekolada budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna czosnek dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby porzeczki powidła śliwkowe płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
Jagody pomału się pokazują, szykujcie się (jak Jagody pomału się pokazują, szykujcie się (jak co roku) na wyzwanie #jagodziankidraganki 😎😁 Kto będzie piekł w tym roku razem ze mną? 😁😁 Już nie mogę się doczekać! ❤️🙌

A tymczasem zachęcam do korzystania z innych przepisów z sezonowymi owocami 🥰 Szukaj na blogu, szukaj tutaj na IG i oczywiście w ebookach ❤️

#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#chocolatecake#chocolate#justynadragan#oreocake#oreo#chocolateoreocake
🖤beza nie musi być nudna 🤍 Zostawiam na do 🖤beza nie musi być nudna 🤍  Zostawiam na dobranoc! 🥰 #justynadragan#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#omom#blog#blogger#follow#weekend#merigue#beza#chocolate#chocolatecake#czekolada#chocolateideas @foodfluffer
Mniej analizowania, więcej działania. Byśmy odp Mniej analizowania, więcej działania.
Byśmy odpuścili z tym: „a co ktoś sobie pomyśli…”
Pytajmy, prośmy o pomoc, niech myśl o porażce nas nie blokuje.

Dziecięcej radości nam wszystkim! ❤️🥰 
PS. Przepis na doniczki szukajcie w rolkach😘😘 
#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#chocolatecake#chocolate#justynadragan#oreocake#oreo#chocolateoreocake
A jaki jest Twój ulubiony przepis na rabarbar? 😎
Ukryty w cieście, w drożdżówce, w musie, a może karmelizowany? Daj znać!! ❤️

A przepisu na drożdżówki ze zdjęcia szukaj w poprzednim poście ❤️❤️

#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend##rabarbar#drożdżówki @hautescuisines @foodfluffer
Pierwsze, co pomyślałeś, widząc to zdjęcie? 😜😅 Pain au chocolat 🍫🍫 ajajaj poeezjaaa😍😋 W sklepiku znajdziecie DUUUŻEEE promki na ebooki! Warto skorzystać 😁😎 Sprawdźcie, co dla Was przygotowałam ❤️❤️ Link w bio @justyna_dragan 😁

#homemadecroissant#baker#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#croissant#painauchocolat
Często słyszę ➡️ za słodkie, zemdliło mni Często słyszę ➡️ za słodkie, zemdliło mnie!

Nie ma nic gorszego niż zapychający, przesłodzony i mdły tort urodzinowy 😖

Co lubimy? ➡️ KONTRASTY!

A dokładnie kontrasty smakowe! 😎

Do wszelkich ciast i deserów nie bój się:

✨ używać soli!
✨ wprowadzać owocowe akcenty w postaci wkładek, żeli i frużelin!

Tartaletka ze zdjęcia to słodka beza, kwaśny lemon curd i chrupki spód. Wypiek perfekcyjnie skomponowany! Zgodzisz się? 🥰🙃

#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#recipe
🍋 #foodphotography 🍋 #instafood#instablog# 🍋 #foodphotography 🍋 

#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#breakfast#śniadanie#recipe#cake#gymtime#fit#lemon#cytryny
Jem cały rok 🥰
Polska jabłkiem stoi ! 🍏🍎🍏
#foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#breakfast#śniadanie#recipe#cake#gymtime#fit##apples#jabłka
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2021 - Justyna Dragan
Polityka prywatności
Regulamin sklepu


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT