6,5K
Koszmar z dzieciństwa, a może najlepszy przysmak?? U mnie zdecydowanie to drugie! Uwielbiam kaszkę mannę pod każdą postacią. Najbardziej ugotowaną na mleku, podaną na ciepło z owocami. Śniadanie doskonałe!
Składniki: (na 1 porcję)
300 ml mleka
2,5 łyżki kaszy manny błyskawicznej
dowolne słodzidło, np. ksylitol, cukier, miód
ulubione owoce do podania
dowolne słodzidło, np. ksylitol, cukier, miód
ulubione owoce do podania
Przygotowanie:
Mleko zagotować w garnku z dowolnym słodzidłem (jeśli używamy miodu, dodajemy go dopiero po ugotowaniu i lekkim przestudzeniu kaszki, by zachować wszystkie drogocenne składniki). Do gotującego się mleka dodać kaszę mannę i gotować kilka minut do zgęstnienia, cały czas energicznie mieszając, by nie utworzyły się grudki.
Ciepłą kaszkę przelać do miseczki. Podawać na ciepło, np. z malinami i orzechami. Smacznego!
Ciepłą kaszkę przelać do miseczki. Podawać na ciepło, np. z malinami i orzechami. Smacznego!
3 komentarze
Często robię 🙂
Ale mi narobiłaś apetytu 🙂
najlepsza z sokiem malinowym