4,2K
200 g czekoladek Toffifee
Przygotowanie:
Czekoladki Toffifee drobno posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło oraz słodką śmietankę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, by masa się nie przypaliła. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia składników. Krem przelać do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Podczas chłodzenia gęstnieje. Smacznego!
Nie znam osoby, która nie lubi czekoladek Toffifee. Są wyśmienite! Dlatego postanowiłam zrobić z nich krem, który doskonale nadaje się np. do kanapek, ciast czy deserów. Słodki, gęsty, z kawałkami orzechów. Polecam!
Składniki:
200 g czekoladek Toffifee
50 g masła
50 g śmietany kremówki 30-36%
Przygotowanie:
Czekoladki Toffifee drobno posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło oraz słodką śmietankę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, by masa się nie przypaliła. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia składników. Krem przelać do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Podczas chłodzenia gęstnieje. Smacznego!
6 komentarzy
No proszę, to poznasz osobę, która ich baaardzo nie lubi 😛 Twarde, włażą w zęby, sklejają…fujka, ale krem chętnie bym spróbowała 🙂
Krem na pewno by Ci zasmakował 😉 Polecam! 😀
Ale pysznie musiał smakować! Smakowitości 🙂
Dziekuje! 😉
To następna jestem Ja co nie lubię tych czekoladek. Ale krem to zupełnie co innego. Może wypróbuję, bo deser z tym kremem mnie zachęca. Czy to całe opakowanie trzeba zużyć? Bo u mnie nikt nie lubi tych Toffifee
Witam,
Jedno opakowanie Toffifee ma 125 g. W przepisie podaję porcję na 200 g. Jeśli chcę Pani zrobić z jednego opakowania należy wtedy użyć 31 g śmietanki kremówki oraz 31 g masła 🙂 Pozdrawiam!