Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • SKLEP
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
  • SKLEP
0
Chleby na zakwasiePIECZYWOSTREFA FIT

Chleb miodowy (na zakwasie)

by Justyna Dragan 15 października 2019
autor Justyna Dragan 15 października 2019

Lekko słodkawy chleb miodowy na mące żytniej i orkiszowej z dodatkiem siemienia lnianego. Dobrze smakuje zarówno na wytrawnie, jak i na słodko, np. z konfiturą. To najwyższa pora, by obudzić z lodówki Twój zakwas! A jeśli go nie masz, koniecznie zajrzyj do tego wpisu- zakwas chlebowy krok po kroku. Powodzenia!

SKŁADNIKI

(na jeden bochenek)
Ciasto:
  • 180 g aktywnego zakwasu żytniego
  • 300 ml wody
  • 60 g miodu
  • 10 g soli
  • 250 g mąki żytniej typ 720
  • 100 g mąki orkiszowej jasnej
  • 50 g siemienia lnianego
Dodatkowo:
  • masło i mąka do formy
  • 1 łyżka siemienia lnianego do posypania

PRZYGOTOWANIE

Ciasto:  Siemię lniane podprażyć na suchej patelni, przestudzić. Do aktywnego zakwasu dodać wszystkie składniki ciasta i dobrze wymieszać w misce (nie wyrabiać). Przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 6-8 godzin do pierwszego wyrastania.

Keksówkę o długości 30 cm wysmarować masłem i posypać mąką. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać zwilżoną w wodzie łyżką. Posypać dodatkową łyżką siemienia. Ponownie przykryć folią i pozostawić na ok. 4 godziny w ciepłe miejsce, aż ciasto zbliży się do krawędzi keksówki.

Po tym czasie piekarnik rozgrzać do temperatury 220 st.C, umieszczając na dole naczynie z gorącą wodą. Wstawić formę z chlebem. Piec w powyższej temperaturze przez ok. 45 minut. Po 30 minutach należy wyjąć blaszkę z wodą i zapiekać dalej. Gdyby wierzch chleba za szybko się rumienił, można nakryć go z góry papierem do pieczenia.

Wyjąć z piekarnika i keksówki, przenieść na kratkę do studzenia. Smacznego!

/na podstawie książki Piotra Kucharskiego „Chleb. Domowa Piekarnia”./

mąka pszenna pełnoziarnistamiódsiemię lniane
46 komentarzy
1
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Cynamonowe fit ciasto z cukinią
następny
Rugelach- żydowskie rogaliki

Zobacz również

Kardamonki

Drożdżówki z kremem patissiere i żurawiną

Szybkie pancakes w zdrowszej wersji

Jagielnik kokosowo-jagodowy

Bułki pszenne na zakwasie

Zdrowe ciasto malinowo-kokosowe z kremem twarogowym

Podstawowy chleb pszenny na zakwasie

Bagietki pszenne na zaczynie poolish

46 komentarzy

BlingBlingMakeUp 16 października 2019 - 08:39

Z pewnoscia pyszny 😀

odpowiedz
Justyna Dragan 17 października 2019 - 09:51

Polecam upiec! 🙂

odpowiedz
Wiki 16 października 2019 - 13:50

I to jest chleb, do którego nie potrzebuję już nawet masła 😉

odpowiedz
Justyna Dragan 17 października 2019 - 09:52

😉

odpowiedz
Anusia 16 października 2019 - 17:28

Muszę w końcu spróbować sama upiec chleb

odpowiedz
Justyna Dragan 17 października 2019 - 09:52

Koniecznie!! 🙂

odpowiedz
Olga 16 października 2019 - 19:35

musi być dobry 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 17 października 2019 - 09:52

Polecam! 😉

odpowiedz
Malwina 17 października 2019 - 10:00

Taki chlebek to jest coś najlepszego

odpowiedz
Justyna Dragan 23 października 2019 - 05:25

Domowy najlepszy! 🙂

odpowiedz
Anonimowy 17 października 2019 - 10:22

Można prosić o przepis na kruche ciastka z powidłami, bezą i orzechami włoskimi?
Gdzieś mi się zapodział przepis a na stronie jakoś też nie mogę zlokalizować.
Z góry dziękuję 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 17 października 2019 - 16:23

Cześć! Przepis jest na głównej stronie jako ciastla z glazurą białkową i orzechami włoskimi :). Został dopracowany i lekko zmodyfikowany ze względu na uwagi czytelników. Pozdrawiam!

odpowiedz
Mirabelka 18 października 2019 - 14:30

Cudownie się zapowiada 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 18 października 2019 - 19:15

🙂

odpowiedz
Koyotee 19 października 2019 - 11:22

Dzisiaj robię. Już nie mogę się doczekać 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 19 października 2019 - 13:01

Powodzenia! Trzymam kciuki za udany wypiek 😉

odpowiedz
Anna 22 października 2019 - 18:25

Ile to jest 180 g zaczynu nie mam wagi

odpowiedz
Justyna Dragan 23 października 2019 - 05:28

Nie jestem w stanie konretnie odpowiedzieć 🙂 Na pewno trochę mniej niż jedna szklanka. Polecam zaopatrzyć się w wagę kuchenną- jest niezbędna! Pozdrawiam 🙂

odpowiedz
Anna 22 października 2019 - 18:39

I co zrobić z zaczynem którego nie wykorzystam

odpowiedz
Justyna Dragan 23 października 2019 - 05:31

Dokładnie pisałam o tym we wpisie o zakwasie chlebowym- kliklij w wyróżniony w składnikach przepisu "zakwas chlebowy" – przeniesie Cię do odpowiedniego postu.
W skrócie: chowamy do lodówki, tam zakwas usypia. Co jakiś czas trzeba go wyjąć, dokarmić, odczekać chwilę i ponownie włożyć do lodówki 🙂

odpowiedz
Adam 23 października 2019 - 12:39

Pyszności!

odpowiedz
Justyna Dragan 26 października 2019 - 11:07

Polecam!! 😉

odpowiedz
funka 26 października 2019 - 09:50

Bardzo się polubiłam z tym chlebem 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 26 października 2019 - 11:07

Ogromnie się cieszę! Niech przepis służy 🙂

odpowiedz
kolka 27 października 2019 - 09:46

Twoje przepisy na chleb zawsze mi odpowiadają, więc i ten wypróbuję 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 27 października 2019 - 19:33

Trzymam kciuki!

odpowiedz
Anna 27 października 2019 - 19:04

Zrobiłam krok po kroku zgodnie ze wskazówkami i wyszedł cudownie pyszny- mój pierwszy pyszny chleb na własnoręcznie wyhodowanym zakwasie, dziękuję Ci bardzo dziewczyny próbujcie to naprawdę nie jest trudne

odpowiedz
Justyna Dragan 27 października 2019 - 19:34

Pięknie!! 🙂

odpowiedz
Anna 30 października 2019 - 07:47

A który z twoich chlebów jeszcze polecasz do upieczenia?

odpowiedz
Justyna Dragan 30 października 2019 - 15:30

Na zakwasie czy na drożdżach? 😉

odpowiedz
Anna 30 października 2019 - 19:36

Na zakwasie

odpowiedz
Justyna Dragan 30 października 2019 - 20:26

Polecam np. Pszenno-zytni z ciecierzycą albo piwno-cebulowy 😊

odpowiedz
Klaudia Jaroszewska - Koci Punkt Widzenia 20 listopada 2019 - 09:47

Taki chlebek z miodem i miodem na nim musi być pyszny 🙂

odpowiedz
Monika 19 kwietnia 2020 - 11:40

Uwielbiam ten chlebek jest wspaniały w smaku i syty. Choć chyba teraz została zmieniona trochę receptura. Polecam

odpowiedz
Weronika 21 kwietnia 2020 - 17:54

Witam, mogę zostawić ciasto na więcej niż 8h ?

odpowiedz
Justyna 21 kwietnia 2020 - 18:04

To zależy od wielu czynników 😉 Do 12 h możesz zostawić pod warunkiem, że w pomieszczeniu nie będzie za ciepło ☺️

odpowiedz
Kasia 5 maja 2020 - 14:54

To najlepszy chleb jaki dotąd zrobiłam i choć zaczynam dopiero przygodę z pieczeniem, to już ok 20 chlebów upiekłam. Pyszna skórka, chleb mięciutki i wilgotny 😍😍
Dziękuję, następny chlebek będzie z musztarda a później z ciecierzycą 💗

odpowiedz
Justyna Dragan 5 maja 2020 - 15:16

Miód na moje serce! ❤️

odpowiedz
Marta 27 czerwca 2020 - 15:34

Dzisiaj upieklam pierwszy raz w zyciu chleb na zakwasie. Wczoraj minal 5 dzien zakwasu, wzielam z niego 180 g, reszty zakwasu juz nie dokarmialam tylko schowalam do lodowki. Do 180 g zakwasu dodalam reszte skladnikow (woda byla letnia!) + 2 lyzeczki nasion chia. Wszystko wymieszalam drewniana lyzka i zostawilam do wyrosniecia na ok. 8 godzin. Po 8 godzinach pierwszego wyrastania przelozylam do foremki, przykrylam folia i zostawilam na ok. 4 godziny do ponownego wyrosniecia. Na szczescie ciasto nie wylalo sie z foremki, tuz przed wlozeniem do piekarnika powierzchnie ciasta zwilzylam pedzelkiem z woda, zeby skorka byla bardziej chrupiaca. Piekarnik nagrzalam do 200 stopni (nie do 220!) z termoobiegiem gora-dol na dol piekarnika stawiajac zaroodporne naczynie z woda, ktore stalo tam przez pierwsze 30 minut pieczenia. Chleb piekl sie ok. 50-60 minut, gore nakrylam folia aluminiowa, zeby sie nie spalilo i od czasu do czasu nastawialam na ok. 5 min grzanie dol.

Chleb jest pyszny! W smaku przypomina mi chleb o nazwie ”razowy turystyczny”, ktory to jadlam jako dziecko/nastolatka, tyle ze tamten byl bez ziaren i byl ciemniejszy, bardziej w kolorze kasztana, pewnie dodali tam slod jeczmienny dla koloru. Niestety u mnie w Budyniogrodzie nie ma juz takiego chleba w piekarniach,wiec upieklam sobie sama 🙂

Co ile czasu mam dokarmic zakwas stojacy od wczoraj w lodowce? Tez uzyc tez samej proporcji 50 g maki na 50 ml wody? Ile moze stac zakwas bez dokarmiania w lodowce?

Czy nastepnym razem jak bede piekla nowy chleb to ma on krocej wyrastac, bo np. dojrzalszy zakwas potrzebuje mniej czasu czy mam zrobic wszystko jak bylo?

odpowiedz
Marta 19 sierpnia 2020 - 10:59

Czy podane temperatury pieczenia dotyczą termoobiegu, czy grzania góra – dół?

odpowiedz
Justyna Dragan 19 sierpnia 2020 - 14:55

Góra dół 😉

odpowiedz
Kamil 21 października 2020 - 08:23

Czy na wzór przepisu na chleb przenny, formę można przykryć gorącym garnkiem zamiast dawać naczynie z wodą?
Co z tego wyjdzie? 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 21 października 2020 - 08:51

Cześć! Foremkowych chlebów tak nie piekłam, ale myślę, że można sprobowac 😉 Jeśli garnek jest na tyle duży i wysoki, to śmiało ☺️

odpowiedz
Hania 21 października 2020 - 12:25

Pyszny chleb, smakuje wspaniale z białym serem i odrobiną miodu akacjowego 🙂

odpowiedz
Justyna 9 listopada 2020 - 23:06

Czy zamiast mąki orkiszowej mogę dać więcej mąki żytniej 720 lub żytnią 2000? Pozdrawiam 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 11 listopada 2020 - 08:52

tak 🙂

odpowiedz

zostaw komentarz Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

Popularne

  • 1

    Tort bezowy Banoffee

  • 2

    Kardamonki

  • 3

    Torcik brownie malinowy

  • 4

    Migdałowa panna cotta z owocowym akcentem

  • 5

    Tort bezowy Dacquoise

  • 6

    Tarta Creme Brulee

  • 7

    Sernik z masłem orzechowym

  • 8

    Sernik z solonym karmelem i orzechami pekan

  • 9

    Tradycyjne pączki

  • 10

    Piernik staropolski

  • 11

    Błyskawiczne pierniczki (miękkie)

  • 12

    Fit kopytka twarogowo-kukurydziane

  • 13

    Perfekcyjne bezy-PORADY

Najnowsze komentarze

  • Justyna Dragan o Lemon Curd- przepis podstawowy
  • Justyna Dragan o Podstawowy chleb pszenny na zakwasie
  • Martyna o Lekki jogurtowiec z galaretką i truskawkami
  • Ania o Podstawowy chleb pszenny na zakwasie
  • Agata o Wegańskie brownie z kaszy jaglanej

Tagi

banany biała czekolada budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby pomarańcza porzeczki powidła śliwkowe płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
Czekam na sezon! Czekam z utęsknieniem 😍 Uwiel Czekam na sezon! Czekam z utęsknieniem 😍 Uwielbiam chodzić w lecie na targ, gdzie królują polskie świeże owoce 🥰🥰 Nie pogardzę słodką truskawką, kwaskowatą porzeczką czy też soczystą maliną 😋 Już rozmyślam o kolorowych wypiekach 😍 Zdjęcie dla rozchmurzenia tych mało pogodnych dni ❤️ #foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#breakfast#śniadanie#recipe#fitness#heatlhy#eatclean#gymtime#fit#jogurt#fruits
Na Dzień Mamy 😎 Może na Dzień Dziecka! Wiem, Na Dzień Mamy 😎
Może na Dzień Dziecka!
Wiem, że do tych dni jeszcze trochę czasu, ale warto ZAPISAĆ ten post i wrócić do niego w odpowiednim czasie 😎😁 Te bezy cieszą oko!!! ❤️❤️❤️ Przepis poniżej ❤️

Składniki: (na 12 sztuk)

Bezy:
170 g białek w temperaturze pokojowej
250 g drobnego cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny 
odrobina zielonego barwnika w żelu

Krem:
250 g śmietanki kremówki 36%
250 g serka mascarpone
20 g cukru pudru
kilka łyżek puree malinowego (malin zblendowanych i przetartych przez sito)
odrobina czerwonego/różowego barwnika

Do dekoracji:
pestki granatu
pistacje, posiekane
liofilizowane truskawki, pokruszone 

Przygotowanie:

Uwaga! Przygotowujemy podobnie jak w przepisie na blogu na „Bezy z mascarpone, żurawiną i pistacjami” (link w BIO ‼️‼️). Różnice: 

➡️ Rękaw cukierniczy przez który szprycowałam bezy, najpierw od środka wysmarowałam w trzech miejscach zielonym barwnikiem (polecam robić to wykałaczką) i dopiero wtedy napełniłam worek pianą z białek. Dzięki temu wyszprycowane bezy nabrały zielonkawego odcieniu w niektórych miejscach. Spytacie, jaką tylkę cukierniczą użyłam 😉 ➡️ duża otwarta gwiazda :). Jeśli macie barwnik w proszku, wystarczy dodać do niego kilka kropel wody, by upłynnić konsystencje ☺️.

➡️ Bezy wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 140 st.C i od razu obniżyłam do 100 st.C. Piekłam przez 2 godziny z funkcją termoobieg. Po tym czasie pozostawiłam na całą noc w uchylonym piekarniku.

➡️ Puree malinowe należy dodać tylko do połowy kremu. By dodatkowo podbić kolor, można dodać ociupinkę czerwonego lub różowego barwnika. Puree przygotujecie blendując i przecierając maliny przez sito. Ile go dodać? Kilka łyżek. Tak, by nie rozrzedzić za mocno kremu.

➡️ Kremy (biały i różowy) przełożyłam do rękawa cukierniczego (ponownie z tylką w kształcie dużej otwartej gniazdy) tak, by po jednej stronie worka był krem biały, a po drugiej- krem różowy. Szprycując kremy się łączą, a kolory pięknie i subtelnie przechodzą przez siebie.

Smaaacznego❤️❤️

#foodie#delicious#cake#cookies#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#bezy#meringue
Bezy dzisiaj wygrały 😅 Zasypaliscie mi skrzynk Bezy dzisiaj wygrały 😅 Zasypaliscie mi skrzynkę ! 😬😂 A to naprawdę prostaaa sprawa ❤️ Nic wymyślnego, skupienie uwagi przede wszystkim na ładnym wykończeniu 😊 Chętni na przepisior? 😁 #foodie#delicious#cake#cookies#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#bezy#meringue
To nam się wiosna zrobiła 😅 prognozy na najbl To nam się wiosna zrobiła 😅 prognozy na najbliższy tydzień mało satysfakcjonujące 😬 ☔️☔️ Gdy za oknem szaro buro, postarajmy się pokolorować nieco w naszych kuchniach 😎 Tarta Creme Brulee ozdobiona świeżymi owocami to dobry pomysł. Też tak sądzisz?😁 Link w bio @justyna_dragan ❤️❤️ #foodie#delicious#cookies#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#follow#weekend#blueberries#cremebrulee @foodfluffer @hautescuisines
Niech to zdjęcie uspokoi wszystkich zaniepokojony Niech to zdjęcie uspokoi wszystkich zaniepokojonych 😉 Odetchnij ➡️ trzy głębokie wdechy ➡️ jedna pozytywna myśl ➡️ i przeżyj ten wtorek tak, jak chcesz! 😎🙌 Dzień dobry!!! #minimalism  #food#foodblogger#foodpick#instafoodie#sweet#foodporn#eat#homemade#blog#blogger#foodporn#foodphotographer#cookies#justynadragan#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#recipe
Dzień dobry !! Dzisiaj Dzień Czekolady 😎 Nie Dzień dobry !! Dzisiaj Dzień Czekolady 😎 Nie żałujcie sobie tabliczki mlecznej, gorzkiej, z orzechami, Oreo czy tam karmelowej. Czekolada do kawy, ciasta, deseru, naleśników... do wszystkiego 😬😅 Ahhh jaki to jest wdzięczny produkt 🍫🍫🍫 Na zdjęciu meeega czekoladowe babeczki z kremem Toffifee. Link do przepisu przypominam w bio @justyna_dragan ❤️ Pięknego dnia dla Was 😘 #justynadragan#cupcakes#toffifee#foodie#delicious#cookies#ciasto#tort#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#recipe#peach @thebakefeed #thebakefeed @thefeedfeed #feedfeed
Lekki i przyjemny kadr z samego rana 🍴🍽 Niec Lekki i przyjemny kadr z samego rana 🍴🍽 Niech to będzie trafna przypominajka o ŚNIADANIU 😉 A Pomysłów na śniadanie szukaj na: ➡️ www.justynadragan.pl  i w Cytrynce 🍋🍋📚📚 Dobrego dnia kochani!! #justynadragan#pancakes#placuszki#heatlhyfood#sweet#foodpick#foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#breakfast#śniadanie#recipe#fitness#heatlhy#eatclean#gymtime#fit#blueberries
Jak dają to bierz i uciekej... mówiono 😜😂 Jak dają to bierz i uciekej... mówiono 😜😂 Zróbcie sobie dobrą kawkę dzisiaj! A jak nie macie gdzie, nie macie w czym lub wolicie, gdy ktoś Wam zdobi tooo.... ➡️➡️ @slodkawa służy pomocą 😁🙌🙌 i nie tylko! Na Śląsku jest masa miejscówek, które mimo tych dziwnych i ciężkich dla gastro czasów działa na wynos ❤️🥰___ ‼️‼️‼️ Mam pomysł ! 😎 Idąc za ideą #wspieramgastro napisz nazwę swojej ULUBIONEJ KAWIARNI/PIEKARNI/RESTAURACJI ITP.(a najlepiej ją oznacz 🙌). i dopisz do niej miasto, w której się znajduje. Może dzięki Twojemu poleceniu, koleżanka z poniższego komentarza mieszkająca w pobliżu lub będąca przejazdem wpadnie do tej miejscówki ❤️ Czekam na Wasze rekomendacje !!! Zaraz wstawię w komentarzu swoją pyszną listę ze Śląska 😘#justynadragan#coffe#coffeetime#coffeelover#coffeevibesfoodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#follow#followme#recipe
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2021 - Justyna Dragan
Polityka prywatności
Regulamin sklepu


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT