
Jakby nie patrzeć, to taka zdrowa wersja Nutelli. Czekoladowy krem z awokado to doskonałe smarowidło, np. do omletu albo na kanapki. Nie radzę degustować łyżeczką ze słoika, gdyż kończy się to zazwyczaj… pustym słoiczkiem ;). Potrzebujemy zaledwie pięciu składników i blendera. Nie zwlekajcie!
SKŁADNIKI
- 1 dojrzałe awokado
- 1 dojrzały banan
- 15 g naturalnego gorzkiego kakao
- 40 g masła orzechowego
- miód, syrop klonowy, z agawy – ilość wedle uznania
PRZYGOTOWANIE
Banana i awokado obrać, blenderem zmiksować z resztą składników do uzyskania jednolitego gęstego kremu. Przełożyć do słoiczka, zamknąć. Przechowywać w lodówce do 2-3 dni. Smacznego!
RADY
- powyższe proporcje można dowolnie modyfikować według upodobania.
Wyświetl ten post na Instagramie