Na sobotnie odpoczywanie po całym tygodniu ciężkiej pracy! Orzeźwiający koktajl arbuzowo-miętowy. Skusisz się? 😉
Składniki: (na ok. 4 porcje)
1,2 kg arbuza (ok. 800 g po obraniu)
1 nektarynka
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
mięta-ilość dowolna, jak kto lubi
Przygotowanie:
Arbuza i nektarynkę obrać, odpestkować. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować. Przelać do 4 szklanek. Podawać schłodzone. Smacznego!

3 komentarze
Mniam, to muszą być pyszności 🙂 Robiłam kiedyś arbuza z maliną i było pyszne. Koniecznie muszą spróbować Twojego pomysłu 🙂
Czym zastąpić miód jak nie mam? Czy mogę pominąć?
Dowolnym słodzidłem, np. cukrem pudrem lub pominąć jeśli jest odpowiednio słodki 😉