Smakowity, dwukolorowy koktajl dla każdego! Dolna, kwaskowata część z porzeczek doskonale równoważy słodycz górnej części z bananów. Zdrowo, szybko i energetycznie. Sam spróbuj!
Składniki: (na 2 porcje)
100 g czerwonych porzeczek
1 nektarynka
1/4 łyżeczki cynamonu
2 łyżki miodu
1 duży banan
250 g kefiru
Przygotowanie:
Nektarynkę obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić w kostkę. Porzeczki umyć, osuszyć i zmiksować blenderem wraz z nektarynką, cynamonem, miodem i 100 g kefiru do uzyskania jednolitej masy. Przelać po równo do dwóch wysokich szklanek.
Banana obrać ze skórki, zmiksować z resztą kefiru. Bananową masę delikatnie przelać na porzeczkową. Koktajle podawać po schłodzeniu lub od razu. Smacznego!
2 komentarze
I w jakich patriotycznych barwach! 🙂
Tak sie zlozylo…w koncu Rio trwa! 😉
Pozdrawiam!