3,4K
To najprostszy i chyba najzdrowszy przepis na domowe lody! Samo przygotowanie zajmuje kilka minut, jedynie mrożenie wymaga troszkę więcej czasu. Takie bananowe lody to świetny deser na upalne, letnie dni. Przepis można dowolnie modyfikować, dodając do lodów, np. cynamon, czekoladę, bakalie lub posiekane orzeszki. Gorąco polecam! 😉
SKŁADNIKI
- dojrzałe banany z czerniejącą skórką (ilość wedle uznania)
PRZYGOTOWANIE
Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki i umieścić w zamrażalniku na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Najlepiej rozłożyć plasterki bananów na kawałku folii spożywczej tak, by nie stykały się ze sobą.
Rano zamrożone banany wyjąć z zamrażalnika, przełożyć do malaksera i dokładnie zmiksować na jednolitą, gładką masę. Podawać od razu. Smacznego!
poprzedni
6 komentarzy
Co to za wafelki? 😉 Pryncypałki ?
Tak 🙂
Proste i pyszne! Na weekendowe wylegiwanie się na balkonie jak znalazł 😀
Super przepis i jaki zdrowy:)
Polecam dodać do takich lodów kilka mrożonych malin albo łyżkę Nutelli 🙂 To jest mój hit na lato!
Super pomysl! Maliny do mnie przemawiaja 😀
Pozdrawiam!