Kolejne, domowe czekoladki na blogu ;). Tym razem nadziane słodkim kremem kakaowym. Niebo w gębie 🙂 Musicie je zrobić! Są ekspresowe w przygotowaniu 😉 Polecam!
Składniki:
200 g gorzkiej czekolady
50 g miękkiego masła
2 łyżki mleka
1 łyżka kakao naturalnego
3-4 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości. Pod koniec dodać mleko oraz kakao, dobrze wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na dno małych papilotek na pralinki wylać 1 łyżeczkę czekolady. Za pomocą pędzelka wysmarować również boki. Schłodzić do całkowitego zastygnięcia. Następnie do środka nałożyć troszkę kremu i zalać pozostałą czekoladą tak, aby całkowicie przykryć krem kakaowy. Schłodzić w lodówce do zastygnięcia. Przed podaniem delikatnie oddzielić papierem od czekoladki. Smacznego!
1 komentarz
Ależ one cudne! 🙂