Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA
  • KONTAKT
CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCIMuffinki i babeczkiPrzepisy dla dzieci

Muffiny z borówkami amerykańskimi

by Justyna Dragan 4 lipca 2019
autor Justyna Dragan 4 lipca 2019

Borówki w towarzystwie puszystego jogurtowego ciasta, które przygotujemy w zaledwie dwóch miskach- mokre i suche składniki osobno. Najlepsze na piknik, do pudełka w wakacyjną wędrówkę lub do mrożonej kawy na tarasie. Zasmakuj!
Składniki: (na 12-14 sztuk)
Mokre:
2 jajka
1/3 szklanki oleju rzepakowego
1 szklanka jogurtu naturalnego
2 łyżki soku z cytryny
Suche:
250 g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
Dodatkowo:
200 g borówek amerykańskich
cukier puder do oprószenia



Przygotowanie:

Borówki przemyć, osuszyć. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami.
Mokre składniki wymieszać w jednej misce, w drugiej wymieszać składniki suche. Zawartość obydwu misek połączyć do uzyskania gęstego i jednolitego ciasta. Wrzucić borówki, wymieszać (kilka borówek można wyłożyć na górę muffinek tuż przed pieczeniem).



Ciastem wypełnić papilotki do 3/4 wysokości. Piec w 180 st.C przez 20-25 minut do wyrośnięcia i ładnego zarumienienia. Wyjąć i wystudzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!

Rady:

  • szklanka = 250 ml
  • z powodzeniem można użyć innych owoców, np. truskawek, malin, porzeczek.
borówki amerykańskiejogurt naturalny
27 komentarzy
4
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Tartaletki owsiane z kremem czekoladowym z awokado i truskawkami
następny
Truskawkowe mini serniczki na zimno

Zobacz również

Makaroniki piernikowe

Drożdżówki z kremem patissiere i żurawiną

Murzynek z sernikiem i frużeliną czereśniową

Zeppole- pączki z ricotty

Rugelach- żydowskie rogaliki

Półfrancuskie śmietankowe ciastka z glazurą białkową i orzechami...

Owsiane ciastka z syropem klonowym

Daktylowo- owsiane batoniki z jabłkami

27 komentarzy

Wojo 4 lipca 2019 - 14:23

Dziękuję za dobry przepis na muffiny.

odpowiedz
Justyna Dragan 4 lipca 2019 - 21:08

🙂

odpowiedz
Anonimowy 5 lipca 2019 - 12:41

Może być olej słonecznikowy ?

odpowiedz
Justyna Dragan 5 lipca 2019 - 17:29

Jasne!

odpowiedz
Anonimowy 5 lipca 2019 - 14:40

Jakiej konsystencji powinno być ciasto ? U mnie dość gęste.

odpowiedz
Justyna Dragan 5 lipca 2019 - 17:29

Tak, ciasto ma być gęste 🙂

odpowiedz
Anonimowy 7 lipca 2019 - 17:56

Niestety u mnie zakalec, jogurtówe ciasta mi nie wychodzą ☹️

odpowiedz
Justyna Dragan 7 lipca 2019 - 19:20

Czy składniki były w temperaturze pokojowej i czy były prawidłowo odważone? 😉

odpowiedz
Anonimowy 7 lipca 2019 - 20:22

Tak temperatura ok, waga również. Mieszane łyżka tylko. No cóż będę próbować, ciasto było mocno gęste i klejące dość ciężkie

odpowiedz
gaja 5 lipca 2019 - 15:32

Uwielbiam borówki, więc dla mnie przepis idealny 😀

odpowiedz
Justyna Dragan 5 lipca 2019 - 17:29

Polecam 😉

odpowiedz
Anonimowy 5 lipca 2019 - 17:58

Mozna z tego przepisu zrobic tez ciasto?:)

odpowiedz
Justyna Dragan 5 lipca 2019 - 19:11

Tak: )

odpowiedz
jagodzianka 6 lipca 2019 - 10:40

Blueberry muffin to chyba mój ulubiony amerykański klasyk 😀

odpowiedz
Justyna Dragan 6 lipca 2019 - 13:14

😉

odpowiedz
greentea 11 lipca 2019 - 11:27

Ależ cuda 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 11 lipca 2019 - 21:07

🙂

odpowiedz
Anonimowy 12 lipca 2019 - 13:13

Czy to ma być jogurt naturalny gesty?

odpowiedz
Justyna Dragan 12 lipca 2019 - 16:43

Może być jak najbardziej 😉

odpowiedz
Anonimowy 9 września 2019 - 12:14

Chciałabym zrobić z powyższego przepisu ciasto. Czy ilość będzie odpowiednia na keksówkę? Mam pełno mrożonych borówek z ogródka, mogę ich użyć, trzeba rozmrozić? Czy czas pieczenia i temperatura taka sama piekąc w keksówce?

odpowiedz
Justyna Dragan 9 września 2019 - 13:18

Tak, można upiec w keksówce. Borówek nie rozmrażać, czas pieczenia na pewno będzie dłuższy 🙂

odpowiedz
Aneta 4 lipca 2020 - 13:27

He he wyprzedziłaś moje pytanie czy z malinami mogę zrobić (bo te mam w domu) 😀 upieczemy z córcia dzisiaj . Napewno będą pyszne 😀 dziękujemy za przepis

odpowiedz
Krystyna 6 lipca 2020 - 08:37

A piekarnik gora dol czy termoobieg?

odpowiedz
Justyna Dragan 6 lipca 2020 - 08:48

Góra dół 😉

odpowiedz
Krystyna 6 lipca 2020 - 09:10

Dziękuję, siedzą w piekarniku;)

odpowiedz
Katarzyna 7 października 2020 - 11:32

Czy owoce mogą być mrożone? Czy powinnam wtedy dać więcej mąki?
Pozdrawiam

odpowiedz
Justyna Dragan 7 października 2020 - 20:31

Można użyć mrożonych 😉 Mąka bez zmian ☺️

odpowiedz

zostaw komentarz Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

Popularne

  • 1

    Sernik z masłem orzechowym

  • 2

    Sernik z solonym karmelem i orzechami pekan

  • 3

    Piernik staropolski

  • 4

    Błyskawiczne pierniczki (miękkie)

  • 5

    Bazlama- turecki chleb z patelni

  • 6

    Murzynek- wilgotny i puszysty

Najnowsze komentarze

  • Justyna Dragan o Podstawowy chleb pszenny na zakwasie
  • Justyna Dragan o Deser Snickers
  • Justyna Dragan o Makaroniki piernikowe
  • Anett o Chleb orkiszowo- żytni wieloziarnisty
  • Oliwia o Makaroniki piernikowe

Tagi

banany biała czekolada budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby pomarańcza porzeczki powidła śliwkowe płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
Dzień dobry!! 🤍 Ciacho na podwieczorek przygot Dzień dobry!! 🤍 Ciacho na podwieczorek przygotowane? 😎 Pamiętajcie o tym serniku 😁Pyszna sprawa, mówię Wam!! ✌️ Solony karmel wzbogaca ten wypiek, orzechy pekan nadają chrupkości, a sam sernik to kremowa rozpusta 😊 Link w bio @justyna_dragan  Pięknego wtorku 😘 #justynadragan#foodie#delicious#cake#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#follow#weekend#sernik#cheesecake#saltedcaramel @hautescuisines @foodfluffer
🎉🎉 #21 Dopiero co zakładałam Nastoletnie, 🎉🎉 #21 Dopiero co zakładałam Nastoletnie,
Dopiero co 18stka, maturka, prawko, nasza Cytrynka...
Leci ten czas, oj leci 😅😁 Dobrze mieć zdrowie, poczucie bezpieczeństwa i bliskich obok ❤️ Urodzinki „świętuję” dziś w Wawce- mamy zjazd w ten weekend 😅 ▶️ Także kanapki do plecaka! Kawa do termosu! A na uczelni batony z automatu! 😂❤️ To będzie dobry dzień!! 🎉😜😂 (na wszystkie wiadomości odpiszę z opóźnieniem 😘☺️) Trzymajcie się 🤍😊 #justynadragan#curlygirlpolska#curlygirl#polishgirl#foodblogger#food#instaphoto#hair#curlyhair#instagirls#omo#birthday#21yo#urodziny#blogger
Wybaczcie, że w połowie stycznia wrzucam jeszcze Wybaczcie, że w połowie stycznia wrzucam jeszcze piernik staropolski, ale odświeżyłam w minione święta zdjęcia i szkoda, by czekały one do kolejnych świąt 😁 Myślę, że to też dobra okazja, by poruszyć temat POTRAW, które tylko raz w roku smakują TAK DOBRZE 😁 Wigilijny barszcz z uszkami zrobiony w lutym nie będzie już smakować tak samo 😜 Podobnie jak pierogi z kapustą i grzybami czy właśnie piernik. O czym to świadczy? O tym, że zwracamy uwagę nie tylko na smak dania/deseru, ale również na OKOLICZNOŚCI w jakich jemy: klimat, osoby, nasze aktualne samopoczucie ❤️ Jedzenie to nie tylko talerz i kilka składników!!! 😉☺️ #justynadragan#foodpick#foodphotography#food#mniam#yummy#foodporn#eat#follow#followme#dessert#blog#blogger#foodblogger#baked#ciastka#childhood#dzieciństwo#święta#christmas#pierniczki#recipe#gingerbread#piernikstaropolski
🎉 30 tys. 🎉 Wooow!! Moi Drodzy! Jest nas tu 🎉 30 tys. 🎉
Wooow!! Moi Drodzy! 
Jest nas tu już ponad 30.000 osób 🥺
Z czego się ogromnie cieszę? Z tego, że to nie jest tylko „sucha liczba” 😉 Wasza codzienna aktywność i zaangażowanie TWORZY TEN PROFIL ❤️ Dziękuję, że jesteście częścią tego miejsca ☺️ Duma na sercu móc gromadzić Czytelników, którzy przychodzą po konkretne treści,  liczą na cenne wskazówki, ale i też niejednokrotnie sami się nimi dzielą 🥰
Dobrze, że jesteś! 🙌 Daj znać, od kiedy tu zaglądasz 😁 Jest wśród nas spoooro nowych osób ❤️☺️ PS. Na zdjęciu rzeczywistość warsztatowa 😜😁 #justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#recipe#szkolenie
Szybkie i proste w przygotowaniu pączki hiszpańs Szybkie i proste w przygotowaniu pączki hiszpańskie 😎 Dzisiaj chciałam Wam przypomnieć ten przepis 😁 Przyznajcie się, kto pierwsze smażenie pączków ma już w tym roku za sobą? 😉 LINK DO PRZEPISU W BIO @justyna_dragan ❤️ #tłustyujusty#justynadragan#NastoletnieWypiekanie#cake#food#foodblogger#foodpick#instafoodie#sweet#foodporn#eat#homemade#blog#blogger#foodporn#foodphotographer#cookies#oponki#donut#doughnuts#weekend#ptysie
Twoje ulubione orzechy to..? 🥜 😉 Przyznaj si Twoje ulubione orzechy to..? 🥜 😉 Przyznaj się, które z nich możesz jeść na okrągło? 😅 Nerkowce, laskowe i pistacje to zdecydowanie moja TOP TRÓJKA 😁 Czekam na Twoją!! #foodie#delicious#cookies#ciasto#sernik#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#justynadragan#blog#blogger#follow#follow#followme#cake#recipe#nuts#pekan
Weź widelczyk, poczęstuj się! 😁 Tylko nie za Weź widelczyk, poczęstuj się! 😁 Tylko nie za dużo ❗️ Niech starczy każdemu 😘🥰 Kto jeszcze nie widział najnowszego przepisu, niech zerknie do bio ❤️❤️🙌 #foodie#delicious#cookies#ciasto#sernik#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#chocolatecake#follow#followme#cake#recipe#cheesecake#chocolatecheesecake
Sernik z masłem orzechowym, polewą czekoladową Sernik z masłem orzechowym, polewą czekoladową i kremem. Na spodzie z ciastem Oreo 🥜🥜🥜 Syty, słodki i konkretny wypiek 🥰 Nowy przepis już na blogu ❤️ Link w bio @justyna_dragan ❗️❗️ #foodie#delicious#cookies#ciasto#sernik#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#chocolatecake#follow#followme#cake#recipe#cheesecake#chocolatecheesecake
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2020 - Justyna Dragan
Polityka prywatności


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.