Robot planetarny Kenwood Chef XL w pięknym białym kolorze.
- duża misa, która pozwala m.in. na wyrobienie sporej ilości ciasta drożdżowego i ubicie piany nawet z kilkunastu białek (!).
- wielofunkcyjność- możliwość rozbudowy: hak do wyrabiania, mieszadła do ucierania i ubijania. Funkcja mielenia i blendowania.
- duża moc 1200 W
- unikatowy design, minimalistyczny wygląd
A teraz zapraszam na obłędny Łabędzi Puch. Sami zobaczcie Kenwooda w akcji! 😉 Przepis ukazany krok po kroku, więc każdy sobie z nim poradzi.
Składniki: (na blaszkę o wymiarach 20×35 cm)
Przygotowanie:
Biszkopt: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Tak przygotowane ciasto biszkoptowe przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 20×35 cm, wyrównać szpatułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez około 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, a po wystudzeniu delikatnie oddzielić od papieru i przekroić na dwa równe blaty.

11 komentarzy
Robiłam już to ciasto, wychodzi genialne i robi się je naprawdę dosyć szybko, jak na tak dobre i ładnie wyglądające ciastko z kremem.
dawno dawno temu jadłam,i pamiętam że mi smakowało,chyba czas najwyższy żebym i ja zrobiła 🙂
Koniecznie! 😉
Ale pysznie wygląda, fajne masz te przepisy i bardzo dobrze napisane przepisy, nie da się zabladzic. ��
Moja mama robi dokładnie takie ciasto, tylko że z truskawkami/jabłkami. W zależności od sezonu 🙂 Pyszne jest!
Jadłam jest pyszne
Pycha!
Próbowałam i potwierdzam, jest przepyszny!
Sama też korzystam z Kenwooda, świetne mają sprzęty 🙂 a co do ciasta to wygląda obłędnie. A te wiórki kokosowe to jadłabym łyżkami!
Zrobiłam, polubiłam, będę próbować z innymi dżemami 🙂
Ciasto jest bardzo dobre:) choć faktycznie, wykorzystanie bułek w pierwszej chwili może wywołać konsternację;)
Robot jak marzenie