1,1K
Pokrótce co działo się przez te 3 dni:
NIEDZIELA:
Dopiero co przyleciałam z Portugalii, a już kolejny świetny wyjazd za mną. 3 dni na totalnym odludziu- cisza, spokój, piękna pogoda, świeże powietrze… Ostatni weekend spędziłam w Istebnej na warsztatach Kreatywnego przyGOTOWANIA prowadzonych przez Agnieszkę Jasińską- finalistkę programu Hell’s Kitchen, miłośniczkę podróży i dobrego jedzenia oraz Michalinę Patuchę- coacha, blogerkę, trenerkę oraz studentkę psychologii. Dokładnie miało to miejsce w Agroturystyce „Na Połomiu”. Gdyby ktoś szukał miejsca, gdzie może „naładować baterie” i odizolować się od wszystkich i wszystkiego… wiecie gdzie pojechać ;).
Warsztaty miały za zadanie nie tylko rozwiać zdolności kulinarne, ale również naszą głowę i kreatywność. Oprócz tego był to czas na poznanie nowych ludzi, zrelaksowanie się, odłączenie od codziennych problemów i obowiązków. Klimat Istebnej pozwolił nam na to w 100%.
Pokrótce co działo się przez te 3 dni:
PIĄTEK
> integracja uczestników, czyli poznajemy się nawzajem.
> warsztat kulinarny „Zdrowa Kolacja”, gdzie przygotowaliśmy m.in.: żurawinowy chutney z wędzonym oscypkiem, marynowane ogórki w occie, śledziowy tatar z kiszonkami, dyniowa baba ghanoush, carpaccio z buraka z kozim serem, orzechami i miodem oraz domowy ajerkoniak.
SOBOTA
> warsztat kulinarny „Szybkie Śniadanie”, gdzie przygotowaliśmy m.in.: smoothie pietruszkowo-gruszkowe, maślany omlet z owczym serem, drożdżowe racuchy z jabłkami, kokosową kaszkę mannę z borówkami oraz shakshukę z jajkami.
> warsztat „Kreatywna Głowa Zawsze Gotowa”, gdzie zmusiliśmy nasze szare komórki do kreatywnego myślenia.
> wizyta w Chlebowej Chacie w Górkach Małych, gdzie własnoręcznie upiekliśmy chleb, zrobiliśmy domowe swojskie masło oraz twaróg. Spróbowaliśmy gorących podmpłomyków z miodem, smalcem i masełkiem, a także dowiedzieliśmy się nieco o pszczołach.
> wieczorne ognisko z upieczonym w Chlebowej Chacie chlebem, swojskim masłem, twarogiem, oscypkami, bundzem, kiełbasą oraz sałatką z granatem, awokado i kuskusem.
NIEDZIELA:
> warsztat kulinarny „Niedzielne Śniadanie”, gdzie przygotowaliśmy m.in. smoothie jabłkowo- pietruszkowe oraz smoothie buraczane, naleśniki w dwóch wersjach: z nadzieniem serowym z miodem i orzechami oraz z nadzieniem szpinakowym z serem feta i suszonymi pomidorami, placuszki owsiane z masłem bananowym, białą i ciemną domową Nutellę oraz marokański kuskus z domowym jogurtem.
> warsztat „Pokołczuj Mnie Trochę”, czyli jak Michalina przybliżyła nam temat coachingu, pokazała jak planować i korzystać z wiedzy.
> warsztat świadomego oddechu
Cudowny weekend z cudownymi ludźmi. Oby więcej takich wyjazdów! Brzuchy najedzone, buzie uśmiechnięte, ciała odprężone. Dziękuję i gratuluję dziewczynom organizacji tych warsztatów :).
2 komentarze
A gdzie ta Istebna się znajduje…?
Województwo Śląskie, powiat cieszyński. To wieś 🙂