Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
0
PIECZYWOSTREFA FITZ różnych stron świata

Chleb Ziarenko (odmieniający życie)

by Justyna Dragan 18 maja 2016
autor Justyna Dragan 18 maja 2016
 
Ten chleb robi
ogromną furorę w sieci. Pojawia się na wielu kulinarnych blogach i nie tylko.
Autorem przepis jest Sarah z bloga 
‘My new roots’. Chlebek jest inny niż wszystkie, gdyż (jak już
zapewne zauważyliście) w jego składzie nie ma mąki, czy drożdży, są jedynie nasiona
połączone babką płesznik. Ja niestety nie potrafiłam kupić babki płesznik,
dlatego zastąpiłam ją mielonym siemieniem lnianym, dostępnym w wielu polskich
sklepach.  Chleb piekłam już dwa razy. Za pierwszym razem nie wyszedł
idealny- podczas krojenia strasznie się kruszył. Po kilku miesiącach
postanowiłam spróbować raz jeszcze. Tym razem wyszedł tak, jak powinien!
Ciężki, zwarty i naprawdę sycący. Już jedna kromka daje uczucie sytości na
długi czas! Ten chlebek dobrze wpływa na nasze jelita, gdyż zawiera dużo
błonnika wspomagającego trawienie. I tutaj od razu moja wskazówka dla Was-
chlebek należy kroić po całkowitym wystudzeniu. W innym wypadku będzie się
kruszyć.
Polecam! 😉

  
Składniki:
 
135 g ziaren słonecznika
90 g siemienia lnianego
65 g orzechów laskowych,
włoskich lub migdałów (ze skórką lub bez)
145 g płatków owsianych,
zwykłych
4 łyżki nasion babki
płesznik (zastąpiłam mielonym siemieniem lnianym)
1 łyżeczka soli
2 łyżki nasion chia
1 łyżka syropu klonowego
(lub płynnego miodu)
3 łyżki roztopionego
oleju kokosowego (można zastąpić roślinnym)
350 ml wody

 
Przygotowanie:
 
W misce wymieszać
suche składniki: słonecznik, siemię lniane, orzechy, płatki, nasiona babki
płesznik, sól i chia.
 
 
 
W innym naczyniu
wymieszać składniki mokre: syrop, olej i wodę.
 
Zawartości obydwu misek
połączyć ze sobą. Powstałą, klejącą “papkę” przełożyć do keksówki o
wymiarach 10×20 cm wysmarowanej masłem. Wyrównać i dobrze podociskać. Formę z
masą przykryć folią spożywczą i odstawić w temperaturze pokojowej na minimum 2
godziny (max. 24h) Ja zostawiłam na całą noc.
 
 
Po tym czasie piekarnik
nagrzać do 175 st.C. Wstawić chlebek. Piec przez 20 minut, po czym wyjąć z
keksówki i piec jeszcze przez ok. 40 minut. Chlebek jest upieczony, gdy
uderzony od spodu wyda głuchy odgłos.
Wyjąć z piekarnika i
przenieść na kratkę do studzenia. Kroić, gdy ostygnie. Smacznego!
 
migdałyorzechy laskoweorzechy włoskiesiemię lnianesłonecznik
0 komentarz
2
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Ryż z jabłkami
następny
Ciasto Śnieżny puch

Zobacz również

Sałatka Caprese

Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

Bananowe FIT ciasto z czekoladą

Sernik creme brulee

Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper...

Chleb żytni z mielonym kminkiem i miodem

Batoniki czekoladowe z 3 składników

Szybka focaccia

zostaw komentarz Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

EBOOK “CIASTA I DESERY BEZ PIECZENIA”

Popularne

  • 1

    Sałatka Caprese

  • 2

    Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

  • 3

    Ciasto Poduszkowiec

  • 4

    Jadalne doniczki czekoladowe

  • 5

    Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

  • 6

    Sernik creme brulee

  • 7

    Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper AquaMax Crystalline

  • 8

    Ebook “Świąteczne wypiekanie”

  • 9

    Batoniki czekoladowe z 3 składników

  • 10

    Szybka focaccia

  • 11

    Tradycyjne pączki

  • 12

    Bazlama- turecki chleb z patelni

  • 13

    Półkule czekoladowo-malinowe

Najnowsze komentarze

  • Szalotka - Kruche ciasto ze śliwkami i bezą
  • Ola - Jagodzianki- najlepsze!
  • Justyna Dragan - Jagodzianki- najlepsze!
  • Danielaa - Szarlotka kokosowa
  • Anna - Jagodzianki- najlepsze!

Tagi

banany biała czekolada biszkopciki budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna czosnek dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby porzeczki płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
✨ KLASYCZNY HUMMUS ✨ Daj znać, jak tam Twoje ✨ KLASYCZNY HUMMUS ✨

Daj znać, jak tam Twoje „relacje” z hummusem 😁 Lubisz? Robisz? 😎

Łap moje proporcje i skromne wskazówki ❤️❤️

OBSERWUJ @justyna_dragan 

SKŁADNIKI:

Hummus:
✨ 400 g ugotowanej ciecierzycy (czyli ok. 170-200 g suchej)
✨ 1 łyżeczka sody oczyszczonej
✨ 180 g tahini
✨ 30 ml soku z cytryny
✨ 2 większe lub 3 małe ząbki czosnki
✨ ok. 80- 100 ml bardzo zimnej wody
✨ sól, kumin rzymski mielony

Do podania:
✨ oliwa z oliwek, kumin, czosnek niedźwiedzi, ugotowana ciecierzyca

PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od ciecierzycy. Mamy tu dwie opcje do wyboru:
- opcja pierwsza ▶️ wersja szybka. Korzystamy z ugotowanej już ciecierzycy ze słoika lub w ostateczności z puszki.
- opcja druga ▶️ gotujemy ciecierzycę sami. I tę wersję polecam i omawiam poniżej :).

1️⃣ Suchą ciecierzycę płuczemy kilkukrotnie na sicie, po czym zalewamy w misce wodą do pokrycia (ciecierzyca wchłonie bardzo dużo wody, więc nie może być jej za mało). Odstawiamy na noc do namoczenia (na ok. 12 h).

2️⃣ Ponownie płuczemy, odcedzamy i umieszczamy w garnku. Zalewamy sporą ilością wody oraz dodajemy łyżeczkę sody oczyszczonej. Całość gotujemy, aż ziarna będą miękkie (ok. 20-60 minut). Ciecierzyca powinna bez problemu rozgnieść się w palcach. Podczas gotowania tworzącą się na powierzchni szumowinę należy zbierać i wyrzucać. Ugotowaną ciecierzycę odstawiamy do wystudzenia, najlepiej w wodzie, w której się gotowała. Jeśli najpierw ją odcedzimy i wtedy pozostawimy do wystudzenia, niestety wyschnie i uzyskanie kremowego hummusu będzie utrudnione … Przed blendowaniem usuwam łupinki. Jak? Pocieram w wodzie, łupinki unoszą się na powierzchnię, wylewam wodę z łupinkami. Czynność powtarzam kilka razy.

3️⃣ Blendujemy z tahini, sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i kuminem na gładką pastę sprawdzi się blender ręczny, malakser, thermomix). Stopniowo wlewamy zimną wodę i wciąż blendujemy (ilość wody kontrolujcie, może się okazać, że zużyjecie jej mniej/więcej).

4️⃣ Gotowy hummus polewamy oliwą, dekorujemy czosnkiem, kuminem, jak kto lubi :). Przechowujemy w lodówce do 5 dni. Smacznego!

#hummus#chleb#justynadragan#domowyhummus#sourdoughbread#homemade#foodblogger#foodphotography
Masz tylko jeden ruch 😎 Kręcisz owocowym kołe Masz tylko jeden ruch 😎
Kręcisz owocowym kołem fortuny i sięgasz po…. 🧐😅

Dawaj!
Moja dłoń zmierza po truskawki… lub borówki!!! Ajjj ciężko mi wybrać hehe 😜

#jogurtowce#jagody#blueberriesfoodie#delicious#lody#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#justynadragan#blog#blogger#follow#weekend#fit#fitness
🫒 SZYBKA FOCACCIA 🫒 Piekę ją regularnie, 🫒 SZYBKA FOCACCIA 🫒

Piekę ją regularnie, świetny pomysł na przekąskę/przystawkę 🖐😎 Moja ulubiona wersja to ta z filmiku: zielone oliwki, rozmaryn i sól. Wypróbuj!!

📩 …i zapisz koniecznie ten post! Kto wie, kiedy przyda Ci się ten przepis 📩

SKŁADNIKI

(na jedną focaccię)

Ciasto:
✨ 10 g świeżych drożdży
✨ 250 ml letniej wody
✨ 1 łyżka cukru
✨ 400 g mąki pszennej
✨ 1 i 1/4 łyżeczka soli
✨ 40 ml oliwy z oliwek

Dodatkowo:
✨ oliwa z oliwek

Propozycje dodatków:
✨ zielone oliwki, rozmaryn, gruboziarnista sól
✨ czerwona cebulka, pomidorki koktajlowe, gruboziarnista sól
✨ buraki, gorgonzola, zioła
✨ suszone pomidory, cytryna, pieprz
✨ szparagi, rozmaryn, gruboziarnista sól

PRZYGOTOWANIE

1️⃣ Ciasto: Na początku przygotować rozczyn drożdżowy. W tym celu świeże drożdże wkruszyć do miseczki, rozpuścić w 50 ml letniej wody z cukrem i 2 łyżkami mąki. Całość wymieszać i odstawić na 20 minut do ruszenia drożdży (rozczyn wyraźnie zwiększy swoją objętość).

2️⃣ Po tym czasie dodać pozostałe składniki ciasta i wyrobić mikserem z hakiem, aż ciasto będzie nawijać się na mieszadło, będzie elastyczne i lepkie (potrwa to kilka minut). Miskę przykryć ściereczką i pozostawić ciasto na 60-90 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (do podwojenia objętości). 

3️⃣ Następnie wyłożyć ciasto do natłuszczonej oliwą formy (lub wyścielonej papierem do pieczenia), rozciągnąć na całą powierzchnię. Na wierzch wylać trochę oliwy, palcami zrobić wgłębienia. Focaccie odstawić na 20-30 minut. Ponownie zrobić wgłębienia i wyłożyć dowolne dodatki. 

4️⃣ Piec w 220 st.C przez 20-25 minut do ładnego zarumienienia. Wyjąć, podawać na ciepło. Smacznego!

RADY: 

✨ świeże drożdże możecie zastąpić suchymi. Dajemy ich wtedy 2x mniej niż świeżych i pomijamy przygotowanie rozczynu (od razu łączymy wszystkie składniki ciasta),

✨ im większą formę użyjecie, tym focaccia będzie niższa,

✨ w celu przywrócenia świeżości focacci, wystarczy podgrzać ją w mikrofalówce lub w piekarniku przez kilka minut.

#justynadragan#homemade#mniam#yummy#photography#instaphoto#baked#foodlover#breakfast#bułki#focaccia#rozmaryn#oliwa#cherry#pomidorkikoktajlowe#focaccia
💜 WYZWANIE #jagodziankidraganki 2022 … dobi 💜 WYZWANIE #jagodziankidraganki 2022 

… dobiegło końca 🫐🥰

🫐 grubo ponad pół miliona wyświetleń rolki 
🫐 ponad 16 tys. osób zapisało wideo, kilkaset osób skorzystało z przepisu i pochwaliło się efektami tutaj na IG 😎
🫐 z piekarników wyszło nam tysiące jagodzianek!
🫐 okradliśmy z jagód kilka lasów (🤪), 🫐 przerobiliśmy setki kilogramów mąki 🫣😅

Co to był za jagodowy lipiec!!

Tak jak obiecałam, w tym roku pragnę nagrodzić moimi ebookami 3 osoby, których materiały spodobały mi się najbardziej!

🤍 @juliet.lesniewicz 
🤍 @emilahyt 
🤍 @szalenstwo_w_quchni 

Gratuluję dziewczyny i zapraszam do kontaktu ▶️ PRIV 🫐🥰😘

Dzięki każdemu za udział! Dzięki za każde przysłane zdjęcie, relacje i wideo 🖐😎 Za rok powtarzamy! To już nasza fioletowa tradycja 🫐💜💜

#jagodzianki#blueberriesfoodie#delicious#cake#rolls#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#justynadragan#blog#blogger#follow#weekend
MINI JOGURTOWCE Z JAGODAMI 😎 Deser na letnie dn MINI JOGURTOWCE Z JAGODAMI 😎 Deser na letnie dni! Bez pieczenia 🫐 

Przepis poniżej, a ja przypominam, że tylko do jutra (do niedzieli) czekam na Wasze #jagodziankidraganki 😁🫐🫐 To ostatni moment, by wziąć udział w tegorocznym wyzwaniu 😎

SKŁADNIKI:

Spód:
🫐 100 g prażonych orzeszków ziemnych lub migdałów (bez skórki)
🫐 10 g naturalnego gorzkiego kakao
 🫐 35 g miodu

Warstwa biała:
🫐 300 g jogurtu greckiego
🫐 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
🫐 30 g ksylitolu (lub więcej)
🫐 6 g żelatyny w proszku + 30 ml zimnej wody

Warstwa jagodowa:
🫐 250 g jogurtu greckiego
🫐 100 g jagód
🫐 40 g ksylitolu (lub więcej)
🫐 6 g żelatyny w proszku + 30 ml zimnej wody

Do dekoracji:
🫐 świeże borówki
🫐 listki mięty

PRZYGOTOWANIE:

1️⃣ Spód: orzechy lub migdały zmielić z kakao na pyłek. Następnie wymieszać z miodem. Masę wyłożyć do kilku małych rantów cukierniczych (u mnie 4 ranty o średnicy 8 cm). Schłodzić w lodówce.

2️⃣ Warstwa biała: żelatynę namoczyć kilka minut w zimnej wodzie, następnie podgrzać do rozpuszczenia. Jogurt wymieszać z ksylitolem, dodać żelatynę, wymieszać. Masę wylać na schłodzone spody w rantach. Ponownie umieścić w lodówce do stężenia.

3️⃣ Warstwa jagodowa: żelatynę namoczyć kilka minut w zimnej wodzie, następnie podgrzać do rozpuszczenia. Jagody i jogurt zblendować, przetrzeć przez sito, by pozbyć się “skórek” jagód. Dodać ksylitol oraz rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Jagodową masę wylać na stężałą warstwę białą. Schłodzić do zastygnięcia.

4️⃣ Mini jogurtowce z jagodami oddzielić nożykiem od rantów, udekorować borówkami i świeżą miętą. Przechowywać w lodówce. Smacznego!

RADY:

🫐 jeśli mini jogurtowce z jagodami mają postać kilka godzin w temperaturze pokojowej, warto dodać do poszczególnych warstw nieco więcej żelatyny- będą stabilniejsze.

#jogurtowce#jagody#blueberriesfoodie#delicious#lody#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#justynadragan#blog#blogger#follow#weekend#fit#fitness
🍫 MINI SERNICZKI Z OREO (na zimno) 🍫 Ile pr 🍫 MINI SERNICZKI Z OREO (na zimno) 🍫

Ile przyjemności, gdy wtapiając widelczyk natrafiamy na kawałek oreo 😅

Koniecznie wypróbujcie te mini serniczki, a przepis szukajcie w ebooku „Ciasta i desery bez pieczenia” 😁

Dla tych, którzy wciąż go nie mają ▶️ zostawiam link w bio @justyna_dragan ❤️

#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#NastoletnieWypiekanie#blog#blogger#chocolatecake#chocolate#justynadragan#oreocake#oreo#chocolateoreocake#oreocheesecake
😎 SERNIK BEZ SERA 😎 … na kwaśnej śmieta 😎 SERNIK BEZ SERA 😎

… na kwaśnej śmietanie 18% 😁

Pewniak na każdą imprezę! Śmiało zmieniaj owoce 🍓🍒🫐 Zapisz post, by nie zniknął wśród innych

SKŁADNIKI:
(na blaszkę o wymiarach 33×22 cm)

Ciasto kruche:
✨ 480 g mąki pszennej (ok. 3 szklanki)
✨ 5 żółtek
✨ 100 g cukru pudru
✨ 250 g zimnego masła
✨ 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa śmietankowa:
✨ 5 białek
✨ szczypta soli
✨ 1 i 1/4 szklanki cukru
✨ 1200 g kwaśnej śmietany 18%
✨ 2 op. budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (2×40 g)

Dodatkowo:
✨ 400 g drobnych owoców (malin, truskawek, borówek, porzeczek itp.)
✨ cukier puder do oprószenia

PRZYGOTOWANIE:

1️⃣ Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto. Podzielić na dwie równe części. Owinąć je w folię spożywczą i umieścić w zamrażalniku na 3 godziny (lub dłużej, można pozostawić na całą noc. Gdy nie mam czasu, zostawiam na godzinę i też jest okej ;)).

2️⃣ Jedną część ciasta zetrzeć na tarce na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie podociskać dłonią. Spód podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez ok. 15 minut do lekkiego zarumienienia.

3️⃣ Masa śmietankowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (to ważne!). Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Wlać śmietanę, wsypać przesiane budynie i całość krótko zmiksować lub wymieszać szpatułką (tylko do połączenia).

4️⃣ Masę śmietankową wyłożyć na spód ciasta, wyrównać. Na wierzchu wysypać owoce (truskawki warto wcześniej pokroić na mniejsze kawałki). Całość posypać II częścią startego ciasta. 

5️⃣ Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 50 minut, aż ciasto urośnie, popęka, a górna kruszonka się zezłoci. Po tym czasie pozostawić w uchylonym piekarniku do przestudzenia. Następnie schłodzić w lodówce kilka godzin. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!

#foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#strawberries#recipe#cake#gymtime#fit#chocolatecake#chocolate#czekolada
Obojętnie gdzie mieszkasz, oznacz proszę swoją Obojętnie gdzie mieszkasz, oznacz proszę swoją ULUBIONĄ PIEKARNIĘ, której chleb i wypieki nigdy Cię nie zawiodły! 😎🍞

Niech ten post będzie polecajką dla koleżanki niżej 😘😇 Kto wie, może wyłapiemy prawdziwe perełki w poszczególnych miastach ❤️❤️

Dawaj! 😎

Ze swojej warszawskiej strony nie sposób nie wymienić:

✨ @art_bakery_zoliborz 
✨ @chlebotworcy 
✨ @calawmacepiekarnia 
✨ @rano_piekarnia 

A na zdjęciu jeden z moich ostatnich bochenków 🍞 Nieustannie jaram się każdym etapem przygotowania i pracy z ciastem o coraz to wyższej hydracji 😁

#breadmaking#breadbaking#justynadragan#levain#sourdoughbread#sourdough#naturalyeast#lamination#starter#bake#breadporn#foodphotography#food#foodblogger#flour#bagietki#homemade#homebread
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2021 - Justyna Dragan
Polityka prywatności
Regulamin sklepu


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT