2,7K
Składniki: (na ok. 25 kuleczek)
100 g miękkiego masła
1 małe jajko
100 g cukru pudru
1 op. cukru waniliowego (16 g)
80 g wiórków kokosowych+ troszkę do obsypania kuleczek
80 g herbatników
około 25 sztuk migdałów
Kokosowe kuleczki nadziane migdałami, w smaku bardzo zbliżone do znanych nam wszystkim kupnych Rafaello 😉 Ich przygotowanie nie sprawia żadnego problemu, masa jest zwarta i łatwa w formowaniu. Sprawdzą się doskonale na małych i dużych uroczystościach. Polecam!
Składniki: (na ok. 25 kuleczek)
100 g miękkiego masła
1 małe jajko
100 g cukru pudru
1 op. cukru waniliowego (16 g)
80 g wiórków kokosowych+ troszkę do obsypania kuleczek
80 g herbatników
około 25 sztuk migdałów
Przygotowanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym do puszystości. Następnie dodać jajko i ponownie zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę schłodzić w lodówce minimum 30 minut.
W między czasie drobno pokruszyć herbatniki (w malakserze lub za pomocą wałka) Dodać je do schłodzonej masy i dobrze wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej umieścić migdał. Obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Smacznego!
7 komentarzy
Uwielbiam takie kuleczki 🙂
Uwielbiam takie kuleczki 🙂
Wyglądają pysznie
Zapraszam do mnie 🙂
Uwielbiam Raffaello, a te kuleczki wyglądają identycznie 🙂
Mmmm smakowicie wyglądają 🙂 aż muszę je zrobić moim łasuchom 🙂
Uwielbiam takie słodkości, mają bardzo delikatny smak 🙂
Bardzo fajne kulki. Na pewno przetestuję;)
Parę dni temu też zrobiłam, takie bardziej uproszczone – mascarpone + czekolada + wiórki kokosowe. Wyszły pycha;)
Twoją wersję zostawiam sobie do przetestowania;)