Składniki: (na małą keksówkę o wymiarach 20×10 cm)
Prostszego przygotowania być nie może ;). Piekarnik nagrzać do 180 st.C. Małą formę keksówkę o wymiarach 20×10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki wraz z odsączoną z zalewy fasolą (ok. 220 g) umieścić w malakserze lub w kielichu blendera i zmiksować do gładkości, aż fasola nie będzie widoczna.
– ilość miodu dostosujcie do własnych upodobań. Jeśli lubicie słodsze wypieki- dajcie go więcej.
– brownie najlepiej przechowywać w lodówce. Osobiście po schłodzeniu, gdy ciasto było zimne, smakowało mi jeszcze bardziej niż tuż po upieczeniu ;).
6 komentarzy
Wygląda smakowicie, muszę wypróbować.
Wygląda pysznie 🙂
Zamiast masła migdałowego można dodać orzechowe?
Pewnie! 😉
Czy brak siemienia lnianego może wpłynąć na wypiek? Jeżeli tak, co można użyć w zamian?
Można pominąć 🙂