9,8K
Składniki: (na 2 porcje)
kilka sztuk pokruszonych ciastek pełnoziarnistych
Przygotowanie:
Ciastka drobno pokruszyć przy pomocy wałka. Maliny zmiksować blenderem na puree. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec przesiany cukier puder oraz sok z cytryny.
Coś z niczego 😉 Deser powstał z resztek, które pozostały mi podczas przygotowywania innych słodkości. Mimo to udał się rewelacyjnie! Pokruszone, chrupiące pod zębami pełnoziarniste ciasteczka, przełamująca słodycz warstwa malinowa, puszysta bita śmietana i domowy krem Toffifee. Ten sam co w przepisie na tort Toffifee. Całość smakuje wyśmienicie! Serdecznie polecam 😉
Składniki: (na 2 porcje)
kilka sztuk pokruszonych ciastek pełnoziarnistych
dwie garści malin
200 g śmietany kremówki 30%
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
porcja kremu Toffifee (klik)
kilka czekoladek Toffifee do dekoracji
Przygotowanie:
Ciastka drobno pokruszyć przy pomocy wałka. Maliny zmiksować blenderem na puree. Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec przesiany cukier puder oraz sok z cytryny.
Na dno dwóch wysokich szklanek nakładać kolejno: pokruszone ciastka, puree z malin, bitą śmietanę i krem Toffifee. W razie potrzeby powtórzyć czynność. Udekorować czekoladkami Toffifee. Smacznego!
3 komentarze
Pychotka 🙂
:d
super deser, a ta góra… cała kwintesencja 🙂 wygląda pięknie 🙂