szczypta soli
70 g miękkiego masła
Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 60-90 minut w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wianek przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie posmarować go resztą stopionego masła i pozostałym cukrem z cynamonem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez około 30 minut do ładnego wyrośnięcia i zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i przestudzić na kratce. Można oblać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem.Smacznego!
Rady:
- zamiast jednego dużego wieńca, możecie przygotować dwa mniejsze,
- by wieniec dłużej zachował świeżość i nie wysychał zbyt szybko, polecam przechowywać go owinięty w folię spożywczą.
9 komentarzy
Oj zdecydowanie bym zjadła. Aż mi pachnie cynamonem z monitora 😀
Polecam! 🙂
cynamonowa drożdżówka to najlepsza rzecz na świecie <3
taaaak 😀
Im więcej cynamonu tym lepiej 😉
zgadzam się 😛 Aromat w całym domu!!
Nie mogłam się dłużej powstrzymywać i od razu po świętach upiekłam. Cudo! Idealne ciasto do kawy <3
Bardzo się cieszę! Smacznego 🙂
Cinnamon rolls to najgenialniejsze ciacho do kawy na świecie!