Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
0
Chleby na drożdżachPIECZYWO

Chleb pszenny z siemieniem lnianym na drożdżach

by Justyna Dragan 27 czerwca 2019
autor Justyna Dragan 27 czerwca 2019

Przyjemny chleb na drożdżach z dużą ilością siemienia lnianego. Te nasionka bardzo sobie cenię i często używam w swojej kuchni. Potrafią zdziałać cuda! Dobrze wpływają na nasz organizm, mają wiele kwasów tłuszczowych oraz witamin i można je dodawać praktycznie do wszystkiego. U mnie często występują w porannych owsiankach, w jogurtach, sałatkach i oczywiście w domowym pieczywie. Udanych wypieków!


Składniki: (na 1 mały bochenek)

15 g świeżych drożdży
50 ml ciepłego mleka
1 łyżeczka cukru
300 g mąki pszennej

1 łyżeczka soli
30 g otrębów owsianych
60 g siemienia lnianego
180 ml ciepłej wody



Przygotowanie:


Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier oraz łyżkę mąki, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut ruszenia drożdży.

Po tym czasie w dużej misce umieścić wszystkie składniki wraz z wyrośniętymi drożdżami. Dobrze wyrobić mikserem z hakiem do uzyskania elastycznego, delikatnie lepkiego ciasta. Pozostawić je w misce w ciepłym miejscu na 60-90 minut przykrywając ściereczką (ciasto powinno podwoić swoją objętość). 

Po tym czasie krótko zagnieść dłońmi i uformować w podłużny bochenek. Umieścić go w oprószonym mąką małym koszyczku rozrostowym do chleba. Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia (60-90 minut). 

Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 st.C.
Wyrośnięty bochenek przełożyć na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (odwracając koszyk dynamicznym ruchem do góry nogami). Nacechować z góry żyletką lub ostrym nożem. 


Chleb wstawić do piekarnika, który chwilę wcześniej zaparować*. Piec w 220 st.C przez około 35 minut do mocnego zrumienienia (bochenek jest upieczony, gdy uderzony od spodu wyda głuchy odgłos). Wyjąć i od razu przenieść na kratkę do studzenia. Smacznego!


Rady:

  •  koszyk rozrostowy do chleba można zastąpić, np. małym durszlakiem wyłożonym ścierką oprószoną mąką. Zachęcam jednak do zakupu koszyka, który jest niezbędnym sprzętem podczas produkcji domowego pieczywa.
  • Jak zaparować* piekarnik? Spryskać boki piekarnika zimną wodą lub umieścić na dole w blaszce kostki lodu (albo wrzącą wodę). W przypadku spryskiwania, czynność tę należy powtarzać kilkukrotnie w trakcie pieczenia otwierając dyskretnie i szybko drzwiczki piekarnika. Pieczenie chleba w dużej wilgotności (z parą wodną) wpływa korzystnie na skórkę chleba, która jest niezwykle chrupiąca.

otrębysiemię lniane
29 komentarzy
3
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Potrójnie czekoladowe ciastka gryczane
następny
Tartaletki owsiane z kremem czekoladowym z awokado i truskawkami

Zobacz również

Piekarnik do zabudowy – jak wybrać? 5 najbardziej...

Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper...

Chleb żytni z mielonym kminkiem i miodem

Szybka focaccia

Dyniowe puchate bułki

Grzanki z grillowanym halloumi i guacamole + system...

Drożdżówki z kremem migdałowym i rabarbarem

29 komentarzy

Julia Laszuk 9 stycznia 2017 - 08:09

Kocham domowe chleby. 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/

odpowiedz
Ela 9 stycznia 2017 - 14:24

Wygląda pysznie, aż pachnie.

odpowiedz
Ania_M 9 stycznia 2017 - 14:53

Chleb pszenny jest odpowiedni dla osób z problemami z układem pokarmowym. Dodatek pełnego ziarna umożliwi dostarczenie większej ilości witamin i minerałów. Super! Uwielbiam takie rozwiązania!

odpowiedz
Anonimowy 9 stycznia 2017 - 18:29

Chciałabym go upiec, ale czy 10 dkg drożdży nie jest za dużo na tę ilość mąki? Czy jedząc nie wyczuwa się ich nadmiaru?

odpowiedz
Justyna Dragan 9 stycznia 2017 - 18:39

W przepisie jest 10 gram drożdży 🙂
1/10 kostki 100 gramowej.

Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 9 stycznia 2017 - 18:57

Przepraszam!!! Starość nie radość cha,cha,cha

odpowiedz
Justyna Dragan 9 stycznia 2017 - 19:18

Każdemu się zdarza 😉

odpowiedz
Anonimowy 9 stycznia 2017 - 21:24

Już wypróbowany! Jest przepyszny i jutro będzie towarzyszył naszej rodzinie w pracy i w szkole !
Pozdrawiam

odpowiedz
Justyna Dragan 10 stycznia 2017 - 04:38

Cieszę sie ogromnie 🙂
Smacznego!

odpowiedz
Anonimowy 11 stycznia 2017 - 08:12

Witam! Mam pytanko: Czy chlebek pieczemy na termoobiegu czy góra dół albo sam dół ? Pozdrawiam 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 11 stycznia 2017 - 09:06

Witam 🙂
Pieczemy góra dół.
Pozdrawiam!

odpowiedz
Gonia 26 kwietnia 2020 - 07:48

A pieczemy pod przykryciem czy odkryty?

odpowiedz
Justyna Dragan 26 kwietnia 2020 - 08:40

Ten chleb piekłam luzem na blaszce (nie w garze) 😉

odpowiedz
Anonimowy 11 stycznia 2017 - 14:52

Dziękuje za odpowiedź 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 11 stycznia 2017 - 15:22

Mam nadzieję, że chlebek posmakuje 🙂

odpowiedz
Anonimowy 15 stycznia 2017 - 11:22

Czy zamiast otrębów owsianych można dodać pszenne? Pozdrawiam

odpowiedz
Justyna Dragan 15 stycznia 2017 - 14:23

Tak 🙂

odpowiedz
Anonimowy 14 lutego 2017 - 12:14

Mozna uzyc maki pelniziarnistej?

odpowiedz
Justyna Dragan 14 lutego 2017 - 13:32

Można, ale radziłabym dac pół na pół z mąką pszenną i zwiększyć nieco ilość drożdży 🙂

odpowiedz
Anonimowy 19 lipca 2018 - 20:00

Witam,

Czy moge uzyc suchych drozdzy?

odpowiedz
Justyna Dragan 20 lipca 2018 - 09:17

Tak 🙂

odpowiedz
paulson 28 czerwca 2019 - 10:59

Uwielbiam domowe chleby. Na pewno wypróbuję 🙂 Gdybym używała suchych drożdży to w jakiej proporcji do świeżych?

odpowiedz
Justyna Dragan 28 czerwca 2019 - 18:02

2x mniej niż świeżych czyli 7-8 g 😉

odpowiedz
Eli Eli 29 czerwca 2019 - 12:08

Już się nie mogę doczekać tego zapachu w domu 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 30 czerwca 2019 - 19:13

😉

odpowiedz
Anonimowy 7 sierpnia 2019 - 09:58

Hej! Czy zamiast siemienia lnianego mogę dodać sezam, słonecznik i dynie? Pozdrawiam 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 7 sierpnia 2019 - 12:07

Jasne!! 🙂

odpowiedz
ula 30 marca 2020 - 11:07

Witam, przy spryskiwaniu piekarnika mozna sie poparzyc goraca para , ja znam latwiejszy sposob , po upieczeniu i wyjeciu chleba z piekarnika posmarowac wierzch zimna woda, ja robie to pedzlem, skorka jest wtedy chrupiaca i nie jest twarda , sprawdzony sposob mojej mamy i babci ,polecam

odpowiedz
Katie 7 maja 2020 - 19:15

Bardzo dobry, na pewno wrócę do tego przepisu 😀

odpowiedz

Skomentuj Eli Eli Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

EBOOK “Świąteczne wypiekanie. Część II”

Popularne

  • 1

    Tortilla z jajecznicą i awokado

  • 2

    Pączki pistacjowe

  • 3

    Ebook “Świąteczne wypiekanie. Część II”

  • 4

    Piekarnik do zabudowy – jak wybrać? 5 najbardziej przydatnych funkcji.

  • 5

    Bułeczki bao z grillowanym halloumi, guacamole i warzywami

  • 6

    Klasyczny hummus

  • 7

    Sałatka Caprese

  • 8

    Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

  • 9

    Ciasto Poduszkowiec

  • 10

    Jadalne doniczki czekoladowe

  • 11

    Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

  • 12

    Sernik creme brulee

  • 13

    Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper AquaMax Crystalline

  • 14

    Ebook “Świąteczne wypiekanie”

  • 15

    Batoniki czekoladowe z 3 składników

  • 16

    Szybka focaccia

  • 17

    Tradycyjne pączki

  • 18

    Serowe sakiewki z jabłkami i lukrem

  • 19

    Bazlama- turecki chleb z patelni

  • 20

    Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

Najnowsze komentarze

  • Ola - Dwukolorowe ciasto z twarogiem
  • Roza - Tradycyjne bułki pszenne
  • Weronika - Przekładaniec Agi
  • Monika - Makowa Panienka
  • JolantaW - Domowe mleko owsiane

Tagi

banany biała czekolada budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna czosnek dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny marmolada masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby porzeczki płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
Pistacjowe serniczki w szklankach 😎 Kremowa mas Pistacjowe serniczki w szklankach 😎
Kremowa masa serowa, chrupki spód i polewa pistacjowa. Uzależniające 🙃😊

Zapisz ten przepis 🙌👇🏻

Składniki: (na 3 porcje)

Spód:
50 g kruchych ciasteczek
20 g masła, stopionego

Masa serowo-pistacjowa:
300 g tłustego i gęstego twarogu mielonego
150 g słonego serka śmietankowego
50 g miodu
50 g masła pistacjowego @maslove.pl 
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Polewa pistacjowa:
20 g masła pistacjowego Maslove
40 g białej czekolady
30 g śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:
garść posiekanych pistacji

Przygotowanie:

Spód: ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem i wysyp do trzech niedużych szklanek lub słoiczków. Całość dociśnij.

Masa serowo-pistacjowa: wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę. Wyłóż na ciasteczkowe spody.

Polewa pistacjowa: składniki rozpuść w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Polewą oblej desery. 

Całość posyp posiekanymi pistacjami. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#sernik#cheesecake#whitechocolate#mango#justynadragan#coffee#kawa#coffeecheesecake#chocolatecheesecake#matcha#matchacheesecake#pistacje#pistachio#współpraca
A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym wpada Piter @piotrkravitz i zjada 3/4 tego galette 🤣😂❤️ 

To jest dopiero rekomendacja hehe 😜
Galette to maślane, lekko listkujące ciasto z dodatkiem śmietankowego serka, które upiekłam z sezonowym rabarbarem i płatkami migdałowymi. 
Kocham miłością wielką i piekę (podobnie jak wielu z Was🥰) od dobrych kilku lat! 

Zapisz ten przepis! ❤️👇🏻

SKŁADNIKI

Ciasto kruche:
✨ 120 g zimnego masła
✨ 160 g maki pszennej + odrobina do podsypania
✨ 30 g cukru
szczypta soli
✨ 80 g serka śmietankowego typu Almette 

Nadzienie:
✨ 500 g rabarbaru 
✨ 2 łyżki soku z cytryny
✨ 150 g cukru
✨ 30 g mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:
✨ 1 łyżka mąki migdałowej
✨ 1 jajko roztrzepane z łyżką mleka
✨ 1 łyżka płatków migdałowych
✨ lody waniliowe/śmietankowe 

PRZYGOTOWANIE

➡️ Ciasto kruche: Składniki dokładnie odważyć, umieścić w malakserze/thermomixie i zmiksować do połączenia. Owinąć w folię spożywczą, spłaszczyć i schować do lodówki na 60 minut.

➡️ Nadzienie: Rabarbar umyć (nie obierać), odciąć końce. Pokroić na 1-2 cm kawałki, wrzucić do miski, zasypać cukrem i zalać sokiem z cytryny. Wymieszać i pozostawić na 30 minut, aż rabarbar puści sok. Po tym czasie dobrze odsączyć. Sok przelać do garnuszka, odstawić na bok. Do rabarbaru wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać, by skrobia nie była widoczna.

➡️ Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na kształt koła o średnicy 30-32 cm. Na ciasto wysypać łyżkę mąki migdałowej, na to nałożyć rabarbar zostawiając wolne marginesy dookoła. Brzegi zgiąć do środka, docisnąć. Ciasto wraz z papierem przenieść na płaską blaszkę, wstawić do lodówki na 40-60 minut.

➡️ Brzegi ciasta wysmarować jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka i posypać płatkami migdałowymi. Piec w 200 st.C przez 35-40 minut do ładnego koloru.

➡️ Sok pozostały w garnuszku po odsączeniu rabarbaru zagotować na średniej mocy palnika, by zgęstniał. Zdjąć i przestudzić.

➡️ Upieczone galette wyjąć z piekarnika, polać odrobiną gęstego syropu. Podawać z lodami. Smacznego!

#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#galette#rabarbar
Brownie z masłem orzechowym 🙌 Przypominam Wam Brownie z masłem orzechowym 🙌
Przypominam Wam też przepis! Warto zapisać i upiec na weekend 😁

SKŁADNIKI

Brownie:
150 g masła
200 g czekolady gorzkiej
3 duże jajka
200 g cukru
większa szczypta soli
90 g mąki pszennej

Dodatkowo:
2-3 łyżki masła orzechowego 100% (czysty skład, płynna konsystencja, polecam @maslove.pl :))
sól- ilość wedle upodobań

PRZYGOTOWANIE

Brownie: masło stopić w garnuszku, zdjąć z palnika. Wrzucić posiekaną gorzką czekoladę, po chwili wymieszać do uzyskania gładkiej błyszczącej polewy. Pozostawić do przestudzenia. Jajka ubić mikserem z cukrem i solą do jasności i puszystości. Strumyczkiem wlewać przestudzoną czekoladową polewę, miksować. Na koniec wsypać przesianą mąkę pszenną, wymieszać szpatułką do połączenia.
Czekoladowe ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Na wierzch wyłożyć masło orzechowe, które wcześniej dosolić do smaku. Wykałaczką przemieszać (zrobić esy-floresy). Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez około 25-30 minut, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skorupka. Im krócej będziemy piekli, tym bardziej wilgotne brownie uzyskamy. Wyjąć i wystudzić.

Propozycja podania: polewa z ciemnej czekolady + prażone orzechy laskowe.

#foodblogger#recipe#foodphotography#blog#blogger#chocolatecake#chocolate#justynadragan#czekolada#justynadragan#brownie
Maliny + biała czekolada Niezawodne połączeni Maliny + biała czekolada 

Niezawodne połączenie 😎
Tu w formie tarty bez pieczenia 🤍
To 1 z 20 przepisów z ebooka „Ciasta i desery bez pieczenia”

Hihi.. cieszę się na sezon truskawkowy, porzeczkowy itd., ale czekam z niecierpliwością na JAGODY! Wy już wiecie, co będzie pieczone 😜😁

#foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#strawberries#recipe#cake#gymtime#fit#chocolatecake#chocolate#czekolada
🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌 🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌

… czyli trochę o tym, że sernik nie musi być pieczony lub na zimno 😁

Przepis w ebooku „Ciasta i desery bez pieczenia” ❤️ 

‼️ UWAGA ‼️
z kodem: MAJ15
-15% na wszystko w sklepiku 🥰😁
*kod wpisz w koszyku 😘

Link w bio @justyna_dragan

Baaardzo polecam ! 😁😎🙌

#autopromocja#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#cheesecake#chocolatecheesecake
Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑 Mam dla Ciebie e Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑
Mam dla Ciebie extra sałatkę na grilla 😎😁
Z tortellini, suszonymi pomidorami @helcompoland , oliwkami i grillowaną papryką. Co więcej, pokusiłam się o przygotowanie do niej domowych grillowanych chlebków 😊🫑 Skuś się przy najbliższej okazji! I pamiętaj - grill to nie tylko kiełbaski 😁

Składniki: (na 3-4 porcje)

Sałatka:
250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
1 czerwona papryka
7 pomidorów suszonych połówki w oleju @helcompoland
80 g oliwek bez pestek (czarnych i zielonych) 
100 g roszponki
3 łyżki orzechów nerkowca, prażonych i posiekanych

Dressing:
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
przyprawy: sól, pieprz, suszone zioła prowansalskie

Domowe chlebki z patelni:
250 g mąki pszennej
100 ml letniej wody
80 ml mleka
7 g suchych drożdży
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oregano

PRZYGOTOWANIE

1️⃣ Domowe chlebki z patelni: wszystkie składniki umieść w misie miksera, wyrób na jednolite ciasto i odstaw na 60 minut (lub na całą noc w lodówce). Po tym czasie podziel na 4 równe części, rozwałkuj na okrągłe placki podsypując mąką. Smaż na suchej i mocno rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) przewracając chlebki co chwilę, by utworzyła się charakterystyczna pusta “kieszonka” w środku. Potrwa to kilka minut, chlebki urosną i się zarumienią.

2️⃣ Sałatka: tortellini ugotuj w osolonej wrzącej wodzie, odcedź. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, grilluj na patelni z odrobiną oliwy, następnie przypraw solą i pieprzem. Wystudź. Suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wyłóż na talerze lub do półmisków.

3️⃣ Dressing: składniki wymieszaj w misce. Spróbuj sosu i ewentualnie dopraw wedle uznania. Polej sałatkę, podawaj z grillowanym chlebkiem. Smacznego!

Rady:
- do sałatki możesz wykorzystać również kapary, które znajdziesz w słoiczku,
- dla podkręcenia smaku zetrzyj na górę sałatki dobrej jakości parmezan.

#helcom #współpraca #pomidorysuszone @zyciemasmak_tasteoflife 

#justynadragan#foodphotography#foodblogger#food#salad#driedtomatoes#grill#sałatka#tortellini#pasta#pepper#bread#pity#yummy#foodinsta#dinner#lunch
☀️💦🇪🇸 Orki z MAJorki ☀️💦🇪🇸
@gregklukowski @yetkayetkowska ❤️☀️🍊

#majorka#spain#mallorca#hiszpania#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland#friends
🇮🇹🍕☀️ #italy #milano#włochy#mediola 🇮🇹🍕☀️ #italy

#milano#włochy#mediolan#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2021 - Justyna Dragan
Polityka prywatności
Regulamin sklepu


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT