Pyszny krem z batoników Kinder Chocolate. Można go wykorzystać jako dodatek do ciast, deserów, lub podawać na kromce chleba. Ja wykorzystałam go do przygotowania, m.in. Ciasta Kinder Chocolate (klik) .Bardzo polecam!
Składniki:
150 g batoników Kinder Chocolate (12 sztuk)
30 g masła
30 g słodkiej śmietanki kremówki 30-36 %
Przygotowanie:
Batoniki Kinder Chocolate posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło i śmietankę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Podgrzewać do rozpuszczenia składników.
Gotowy krem przelać do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Podczas chłodzenia krem gęstnieje. Smacznego!
Gotowy krem przelać do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Podczas chłodzenia krem gęstnieje. Smacznego!
7 komentarzy
ale oryginalny krem!
Mniam,mniam u mnie byłby chyba wyjadany łyżeczka 😋
Ale super pomysł 🙂 na pewno skorzystam, gdy będę piekła bądź chciała zrobić wafle przekładane 😉
musi być słodki:)
Witam, mam pytanie ile składników musiałabym użyć, żeby przełożyć jedna warstwe tortu średnica 26?
Witam,
Powyższe proporcje wystarczą. Jednak ja przełożyłabym tort kremem na bazie właśnie powyższego przepisu. Np. Tak jak w tym przepisie —> http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/2015/07/tort-toffifee.html
Witam, jakie masło jest dodane?