Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
0
Boże NarodzenieDrożdżówki i słodkie bułeczkiPIECZYWOWielkanoc

Cynamonki- odrywane bułeczki

by Justyna Dragan 21 grudnia 2015
autor Justyna Dragan 21 grudnia 2015

Nie ma nic lepszego niż aromatyczne bułeczki z samego rana. Zapewniam, że po pierwszym spróbowaniu tych cynamonek, będą one bardzo często gościć w Waszych domach! Są bajecznie puszyste, mięciutkie i maślane. Zapach, jaki unosi się po domu jest nie do opisania. Jeśli upieczecie je rano, możecie być pewni, że wszyscy domownicy wstaną z łóżek bez marudzenia, za to z wielkim apetytem :). Polecam!

Składniki: (na 9 bułeczek)

Ciasto:

  • 35 g świeżych drożdży
  • 150 ml letniego mleka
  • 80 g cukru
  • 2 większe jajka
  • 450 g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 150 g miękkiego masła

Posypka cynamonowa:

  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Ciasto: Drożdże rozpuścić w 50 ml letniego mleka, dodać łyżeczkę cukru i 30 g mąki, wymieszać. Rozczyn odstawić na 20 minut do ruszenia drożdży.

Resztę mąki, mleka i cukru umieścić w misie miksera, dodać również jajka, cynamon, sól i wyrośnięte drożdże. Całość wyrabiać mikserem z hakiem przez dobre kilka minut, aż ciasto stanie się elastyczne. Pod koniec wyrabiania stopniowo dodawać miękkie masło. Ciasto pozostawić w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut do podwojenia objętości.

Po tym czasie, przy pomocy wagi kuchennej, podzielić ciasto na 9 równych części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę, a następnie obtoczyć z każdej strony w posypce cynamonowej (cukier wymieszać z cynamonem). Umieścić w kwadratowej formie o wymiarach 24×24 cm. Przykryć ściereczką i odstawić do napuszenia na około 30-40 minut.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 25 minut do ładnego zarumienienia i wyrośnięcia. Upieczone bułeczki wyjąć z piekarnika i przestudzić. Podawać z miodem, dżemem lub szklanką ciepłego mleka. Smacznego!

cynamon
23 komentarze
8
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Pierniczki staropolskie (długodojrzewające)
następny
Maślane ciastka orzechowe

Zobacz również

Ebook “Świąteczne wypiekanie. Część II”

Piekarnik do zabudowy – jak wybrać? 5 najbardziej...

Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

Ciasto Poduszkowiec

Jadalne doniczki czekoladowe

Kruchy torcik w kształcie serca

Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper...

23 komentarze

Anonimowy 6 września 2016 - 05:37

ciasto na bułeczki na razie rośnie – ale pewnie będą pyszne 🙂 Jedyne na co chciałabym zwrócić uwagę, to że jest zbyt mała ilość mleka – ja użyłam ponad x2 więcej, przy danej ilości ciasto w ogóle nie chciało się połączyć bo było za suche 🙂

odpowiedz
Kararzyna 24 maja 2021 - 15:02

Bułeczki wyszły pyszne. Dzisiaj pieję drugi raz z tym że pokroiłam na 16 części bo naprawdę spore wychodzą. I dodaje rozpuszczone przestudzone masło. Pychota😁 smak studenckich czasów.

odpowiedz
Unknown 13 stycznia 2019 - 15:12

Moze i przepis fajny moze i smaczne (chociaz to dopiero sie okaze) no ale zeby je zaserwowac na sniadanie to chyba bym musiala zaczac je robic o jakies 5 rano zeby kogos nimi obudzic skoro to zajmuje 3godziny!!

odpowiedz
Justyna Dragan 13 stycznia 2019 - 22:01

Zawsze można wyrobić ciasto wieczorem i schować do lodówki do wyrastania. Rano już tylko uformować, odstawić do napuszenia i piec 🙂
Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 5 grudnia 2019 - 10:02

Juz zrobiłam, proporcje idealne, wypieczone tez idealnie.
Bardzo dziękuje za przepis 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 6 grudnia 2019 - 06:10

Cieszę się 😉

odpowiedz
Unknown 5 grudnia 2019 - 23:22

Dlaczego w opisie jest że składników jest na 9 szt a ciasto się kroi na 12 części? Czy tylko ja zauważyłam to?

odpowiedz
Justyna Dragan 6 grudnia 2019 - 06:10

Dzięki za czujność 😊 Poprawione!
Pozdrawiam

odpowiedz
AniaWu 7 grudnia 2019 - 19:18

Przy zastosowanych proporcjach dla mnie ciasto bylo za rzadkie by je formowac, dodałam więcej maki. Czy masz jakiś patent na to,by ciasto nie kleilo sie do rak?

odpowiedz
Justyna Dragan 7 grudnia 2019 - 20:15

Ciasto jest klejące, podczas formowania należy podsypywać odrobiną mąki. By nie kleilo się zbytnio do rąk, można natłuścić dłonie, np. olejem 🙂

odpowiedz
Marta 17 grudnia 2019 - 13:27

Czy można użyć suchych drożdży? Jeśli tak w jakich proporcjach?
Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Marat

odpowiedz
Justyna Dragan 17 grudnia 2019 - 14:51

Jasne! ok. 17-18 g suchych drożdży 🙂

odpowiedz
Marta 19 grudnia 2019 - 09:35

Dziękuję 🙂 !

odpowiedz
Elisabeth 24 stycznia 2020 - 14:43

Hej, myślicie że wyjdą jeżeli użyję mąki orkiszowej? 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 24 stycznia 2020 - 15:28

Hej! Nie próbowałam, na pewno wyjdą, jednak nie będą tak puszyste i lekkie ;).

odpowiedz
Asia 24 kwietnia 2020 - 13:59

Dzisiaj robiłam na mące orkiszowej. Wyszły idealne 😀 Są i puszyste i lekkie. Polecam

odpowiedz
Julia 30 marca 2020 - 14:08

Czy pieczemy góra-dół?

odpowiedz
Justyna Dragan 30 marca 2020 - 14:47

Tak 😉

odpowiedz
Aleksandra 13 maja 2020 - 22:41

Czy zamiast kwadratowej formy mogę użyć okrągłej 24 cm? Czy jednak ciasta będzie za dużo i lepiej wtedy zmniejszyć proporcje. Niestety kwadratowej nie posiadam. Zrobiłam raz na blaszce ale niestety rozlazły się na boki przy wyrastaniu i były dość płaskie. Rozumiem, że blacha ma przytrzymać ciasto aby rosło do góry.

odpowiedz
Justyna Dragan 13 maja 2020 - 22:58

Tak, na tortownicę 24 cm najlepiej zrobić z 3/4 porcji 😉
Idealna do proporcj w przepisie byłaby tortownica o śr. 27 cm ☺️

odpowiedz
Anonim 26 stycznia 2021 - 13:31

Niestety wyszedł zakalec :(. Nie wiem co poszło nie tak aczkolwiek robiłam wszystko według przepisu

odpowiedz
Marcin 16 listopada 2021 - 21:02

Przyczyny mogą być różne, ale wielce prawdopodobne jest to, że któryś ze składników był zbyt zimny i przez to ciasto drożdżowe nie wyrosło. Z reguły jak użyje się mleka lub masła z lodówki, zamiast podgrzanego, to drożdże nie pracują odpowiednio i wychodzi zakalec.
Ale oczywiście przyczyn może być wiele.

odpowiedz
Magda 10 grudnia 2022 - 21:51

Cześć. Dziękuję za przepis 😀 Nie wiem, co u mnie poszło nie tak… 3/4 bułeczki, które były w środku nie upiekły się do końca po 25 minutach. Próbowałam jeszcze je same dopiec, a resztę wyjęłam, żeby się nie przypiekły, ale nie wszystkie uratowałam i nie wiem jaki mógł być powód 🤔 Może za nisko piekłam? Były na drugiej półce od dołu na 5 możliwych. Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi 🙂

odpowiedz

Skomentuj Aleksandra Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

EBOOK “Świąteczne wypiekanie. Część II”

Popularne

  • 1

    Tortilla z jajecznicą i awokado

  • 2

    Pączki pistacjowe

  • 3

    Ebook “Świąteczne wypiekanie. Część II”

  • 4

    Piekarnik do zabudowy – jak wybrać? 5 najbardziej przydatnych funkcji.

  • 5

    Bułeczki bao z grillowanym halloumi, guacamole i warzywami

  • 6

    Klasyczny hummus

  • 7

    Sałatka Caprese

  • 8

    Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

  • 9

    Ciasto Poduszkowiec

  • 10

    Jadalne doniczki czekoladowe

  • 11

    Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

  • 12

    Sernik creme brulee

  • 13

    Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper AquaMax Crystalline

  • 14

    Ebook “Świąteczne wypiekanie”

  • 15

    Batoniki czekoladowe z 3 składników

  • 16

    Szybka focaccia

  • 17

    Tradycyjne pączki

  • 18

    Serowe sakiewki z jabłkami i lukrem

  • 19

    Bazlama- turecki chleb z patelni

  • 20

    Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

Najnowsze komentarze

  • Ola - Dwukolorowe ciasto z twarogiem
  • Roza - Tradycyjne bułki pszenne
  • Weronika - Przekładaniec Agi
  • Monika - Makowa Panienka
  • JolantaW - Domowe mleko owsiane

Tagi

banany biała czekolada budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna czosnek dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny marmolada masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby porzeczki płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
Pistacjowe serniczki w szklankach 😎 Kremowa mas Pistacjowe serniczki w szklankach 😎
Kremowa masa serowa, chrupki spód i polewa pistacjowa. Uzależniające 🙃😊

Zapisz ten przepis 🙌👇🏻

Składniki: (na 3 porcje)

Spód:
50 g kruchych ciasteczek
20 g masła, stopionego

Masa serowo-pistacjowa:
300 g tłustego i gęstego twarogu mielonego
150 g słonego serka śmietankowego
50 g miodu
50 g masła pistacjowego @maslove.pl 
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Polewa pistacjowa:
20 g masła pistacjowego Maslove
40 g białej czekolady
30 g śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:
garść posiekanych pistacji

Przygotowanie:

Spód: ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem i wysyp do trzech niedużych szklanek lub słoiczków. Całość dociśnij.

Masa serowo-pistacjowa: wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę. Wyłóż na ciasteczkowe spody.

Polewa pistacjowa: składniki rozpuść w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Polewą oblej desery. 

Całość posyp posiekanymi pistacjami. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#sernik#cheesecake#whitechocolate#mango#justynadragan#coffee#kawa#coffeecheesecake#chocolatecheesecake#matcha#matchacheesecake#pistacje#pistachio#współpraca
A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym wpada Piter @piotrkravitz i zjada 3/4 tego galette 🤣😂❤️ 

To jest dopiero rekomendacja hehe 😜
Galette to maślane, lekko listkujące ciasto z dodatkiem śmietankowego serka, które upiekłam z sezonowym rabarbarem i płatkami migdałowymi. 
Kocham miłością wielką i piekę (podobnie jak wielu z Was🥰) od dobrych kilku lat! 

Zapisz ten przepis! ❤️👇🏻

SKŁADNIKI

Ciasto kruche:
✨ 120 g zimnego masła
✨ 160 g maki pszennej + odrobina do podsypania
✨ 30 g cukru
szczypta soli
✨ 80 g serka śmietankowego typu Almette 

Nadzienie:
✨ 500 g rabarbaru 
✨ 2 łyżki soku z cytryny
✨ 150 g cukru
✨ 30 g mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:
✨ 1 łyżka mąki migdałowej
✨ 1 jajko roztrzepane z łyżką mleka
✨ 1 łyżka płatków migdałowych
✨ lody waniliowe/śmietankowe 

PRZYGOTOWANIE

➡️ Ciasto kruche: Składniki dokładnie odważyć, umieścić w malakserze/thermomixie i zmiksować do połączenia. Owinąć w folię spożywczą, spłaszczyć i schować do lodówki na 60 minut.

➡️ Nadzienie: Rabarbar umyć (nie obierać), odciąć końce. Pokroić na 1-2 cm kawałki, wrzucić do miski, zasypać cukrem i zalać sokiem z cytryny. Wymieszać i pozostawić na 30 minut, aż rabarbar puści sok. Po tym czasie dobrze odsączyć. Sok przelać do garnuszka, odstawić na bok. Do rabarbaru wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać, by skrobia nie była widoczna.

➡️ Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na kształt koła o średnicy 30-32 cm. Na ciasto wysypać łyżkę mąki migdałowej, na to nałożyć rabarbar zostawiając wolne marginesy dookoła. Brzegi zgiąć do środka, docisnąć. Ciasto wraz z papierem przenieść na płaską blaszkę, wstawić do lodówki na 40-60 minut.

➡️ Brzegi ciasta wysmarować jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka i posypać płatkami migdałowymi. Piec w 200 st.C przez 35-40 minut do ładnego koloru.

➡️ Sok pozostały w garnuszku po odsączeniu rabarbaru zagotować na średniej mocy palnika, by zgęstniał. Zdjąć i przestudzić.

➡️ Upieczone galette wyjąć z piekarnika, polać odrobiną gęstego syropu. Podawać z lodami. Smacznego!

#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#galette#rabarbar
Brownie z masłem orzechowym 🙌 Przypominam Wam Brownie z masłem orzechowym 🙌
Przypominam Wam też przepis! Warto zapisać i upiec na weekend 😁

SKŁADNIKI

Brownie:
150 g masła
200 g czekolady gorzkiej
3 duże jajka
200 g cukru
większa szczypta soli
90 g mąki pszennej

Dodatkowo:
2-3 łyżki masła orzechowego 100% (czysty skład, płynna konsystencja, polecam @maslove.pl :))
sól- ilość wedle upodobań

PRZYGOTOWANIE

Brownie: masło stopić w garnuszku, zdjąć z palnika. Wrzucić posiekaną gorzką czekoladę, po chwili wymieszać do uzyskania gładkiej błyszczącej polewy. Pozostawić do przestudzenia. Jajka ubić mikserem z cukrem i solą do jasności i puszystości. Strumyczkiem wlewać przestudzoną czekoladową polewę, miksować. Na koniec wsypać przesianą mąkę pszenną, wymieszać szpatułką do połączenia.
Czekoladowe ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Na wierzch wyłożyć masło orzechowe, które wcześniej dosolić do smaku. Wykałaczką przemieszać (zrobić esy-floresy). Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez około 25-30 minut, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skorupka. Im krócej będziemy piekli, tym bardziej wilgotne brownie uzyskamy. Wyjąć i wystudzić.

Propozycja podania: polewa z ciemnej czekolady + prażone orzechy laskowe.

#foodblogger#recipe#foodphotography#blog#blogger#chocolatecake#chocolate#justynadragan#czekolada#justynadragan#brownie
Maliny + biała czekolada Niezawodne połączeni Maliny + biała czekolada 

Niezawodne połączenie 😎
Tu w formie tarty bez pieczenia 🤍
To 1 z 20 przepisów z ebooka „Ciasta i desery bez pieczenia”

Hihi.. cieszę się na sezon truskawkowy, porzeczkowy itd., ale czekam z niecierpliwością na JAGODY! Wy już wiecie, co będzie pieczone 😜😁

#foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#strawberries#recipe#cake#gymtime#fit#chocolatecake#chocolate#czekolada
🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌 🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌

… czyli trochę o tym, że sernik nie musi być pieczony lub na zimno 😁

Przepis w ebooku „Ciasta i desery bez pieczenia” ❤️ 

‼️ UWAGA ‼️
z kodem: MAJ15
-15% na wszystko w sklepiku 🥰😁
*kod wpisz w koszyku 😘

Link w bio @justyna_dragan

Baaardzo polecam ! 😁😎🙌

#autopromocja#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#cheesecake#chocolatecheesecake
Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑 Mam dla Ciebie e Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑
Mam dla Ciebie extra sałatkę na grilla 😎😁
Z tortellini, suszonymi pomidorami @helcompoland , oliwkami i grillowaną papryką. Co więcej, pokusiłam się o przygotowanie do niej domowych grillowanych chlebków 😊🫑 Skuś się przy najbliższej okazji! I pamiętaj - grill to nie tylko kiełbaski 😁

Składniki: (na 3-4 porcje)

Sałatka:
250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
1 czerwona papryka
7 pomidorów suszonych połówki w oleju @helcompoland
80 g oliwek bez pestek (czarnych i zielonych) 
100 g roszponki
3 łyżki orzechów nerkowca, prażonych i posiekanych

Dressing:
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
przyprawy: sól, pieprz, suszone zioła prowansalskie

Domowe chlebki z patelni:
250 g mąki pszennej
100 ml letniej wody
80 ml mleka
7 g suchych drożdży
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oregano

PRZYGOTOWANIE

1️⃣ Domowe chlebki z patelni: wszystkie składniki umieść w misie miksera, wyrób na jednolite ciasto i odstaw na 60 minut (lub na całą noc w lodówce). Po tym czasie podziel na 4 równe części, rozwałkuj na okrągłe placki podsypując mąką. Smaż na suchej i mocno rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) przewracając chlebki co chwilę, by utworzyła się charakterystyczna pusta “kieszonka” w środku. Potrwa to kilka minut, chlebki urosną i się zarumienią.

2️⃣ Sałatka: tortellini ugotuj w osolonej wrzącej wodzie, odcedź. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, grilluj na patelni z odrobiną oliwy, następnie przypraw solą i pieprzem. Wystudź. Suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wyłóż na talerze lub do półmisków.

3️⃣ Dressing: składniki wymieszaj w misce. Spróbuj sosu i ewentualnie dopraw wedle uznania. Polej sałatkę, podawaj z grillowanym chlebkiem. Smacznego!

Rady:
- do sałatki możesz wykorzystać również kapary, które znajdziesz w słoiczku,
- dla podkręcenia smaku zetrzyj na górę sałatki dobrej jakości parmezan.

#helcom #współpraca #pomidorysuszone @zyciemasmak_tasteoflife 

#justynadragan#foodphotography#foodblogger#food#salad#driedtomatoes#grill#sałatka#tortellini#pasta#pepper#bread#pity#yummy#foodinsta#dinner#lunch
☀️💦🇪🇸 Orki z MAJorki ☀️💦🇪🇸
@gregklukowski @yetkayetkowska ❤️☀️🍊

#majorka#spain#mallorca#hiszpania#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland#friends
🇮🇹🍕☀️ #italy #milano#włochy#mediola 🇮🇹🍕☀️ #italy

#milano#włochy#mediolan#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2021 - Justyna Dragan
Polityka prywatności
Regulamin sklepu


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT