Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
0
CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCIMuffinki i babeczkiPrzepisy dla dzieci

Łaciate babeczki

by Justyna Dragan 2 listopada 2015
autor Justyna Dragan 2 listopada 2015
 

Babeczki to jedne z najprostszych wypieków. Wystarczy wymieszać suche i mokre składniki, a następnie połączyć je, np. za pomocą łyżki. Dziś zapraszam na ich łaciatą dwukolorową odsłonę. Mięciutkie i wilgotne za sprawą kwaśnej śmietany. To klasyczny, podstawowy przepis na babeczki. Jeśli szukasz prostych pomysłów na wypieki, które możesz upiec ze swoimi dziećmi, to dobrze trafiłeś ;).

 

Składniki: (na 12-14 sztuk)
 
Ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej (225 g)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
szczypta soli
2 jajka
1/3 szklanki oleju
rzepakowego
1 szklanka kwaśnej śmietany 18% (250 g)
 
Dodatkowo:
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki pszennej
Przygotowanie:
 
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka, olej i śmietanę połączyć w misce. Do innego naczynia przesiać mąkę, proszek do pieczenia oraz dodać cukry i szczyptę soli. Mokre składniki przelać do suchych i za pomocą łyżki lub trzepaczki krótko wymieszać. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej wsypać 2 łyżki kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki, wymieszać. 


Do 12-14 papilotek nakładać naprzemiennie jasne i ciemne ciasto (do 3/4 wysokości papilotek- babeczki urosną!). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20-25 minut do tzw. suchego patyczka. 


Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Dodatkowo można posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego!

  

kwaśna śmietana
39 komentarzy
24
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Ciasto francuskie- przepis podstawowy
następny
Makowiec zawijany

Zobacz również

Ebook “Świąteczne wypiekanie. Część II”

Klasyczny hummus

Ciasto Poduszkowiec

Jadalne doniczki czekoladowe

Kruchy torcik w kształcie serca

Mini serniczki kawowo-czekoladowe (na zimno)

Dyniowe puchate bułki

Tort bezowy Banoffee

39 komentarzy

Beata Wesołowska 21 listopada 2015 - 15:32

Dziś upiekłam. Są przepyszne!! puszyste a smak.. rewelacyjny!! 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 21 listopada 2015 - 18:12

Bardzo się cieszę 🙂 Pozdrawiam!

odpowiedz
Anita P 19 marca 2016 - 12:21

Babeczki REWELACJA !!!! Na pewno na stałe zagoszczą w naszym domu. Gratuluje wspaniałego bloga 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 19 marca 2016 - 13:43

Bardzo sie ciesze! Pozdrawiam 😉

odpowiedz
Anonimowy 10 sierpnia 2016 - 12:31

A mozna zamiast śmietanki dac jogurt naturalny?

odpowiedz
Justyna Dragan 10 sierpnia 2016 - 13:33

Tak 🙂 Tylko zeby byl w temperaturze pokojowej. Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 19 sierpnia 2016 - 12:58

Sprawdziłam, upiekłam i polecam. Są pyszne nawet z jogutem 🙂 dziękuję

odpowiedz
Justyna Dragan 19 sierpnia 2016 - 12:59

Super! Bardzo się cieszę. Życzę smacznego 🙂 Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 22 marca 2017 - 17:43

Przepis godny polecenia! Babeczki pyszne i dlugo pozostaja swieze:) pozdrawiam

odpowiedz
Justyna Dragan 22 marca 2017 - 19:19

Dziękuję za opinię 🙂
Cieszę sie ogromnie!

odpowiedz
Aneta 14 czerwca 2023 - 00:39

Witam. Temperatura pieczenia to jest góra dół czy termoobieg? ja mam w domu termoobieg.

odpowiedz
Anonimowy 5 listopada 2017 - 20:24

Pięknie wyrosły i potem bardzo opadły 🙁

odpowiedz
Justyna Dragan 6 listopada 2017 - 05:14

Czy składniki były w temperaturze pokojowej? Ile czasu piekłaś/eś babeczki? 🙂

odpowiedz
Anonimowy 14 sierpnia 2018 - 15:48

Witam,
dodać słodką czy kwaśną śmietankę?

odpowiedz
Justyna Dragan 15 sierpnia 2018 - 15:12

Kwaśną. Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 18 stycznia 2019 - 13:49

Witam 🙂 Czy zamiast śmietany 18% można dać kefir?
Pozdrawiam

odpowiedz
Justyna Dragan 18 stycznia 2019 - 17:43

Myślę, że tak, choć możliwe, że będzie trzeba wtedy wziąć poprawkę na ilość mąki (maślanka jest rzadsza od śmietany). Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 18 stycznia 2019 - 19:02

Zaryzykowałam i dodałam kefir (wcześniej robiłam ze śmietaną), oprócz tego nic nie modyfikowałam. Ciasto wyszło ciut rzadsze, ale nie było dużej różnicy, wyszły lepsze niż wcześniej, także polecam! Dziękuję za odpowiedź 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 18 stycznia 2019 - 20:52

Cieszę się, smacznego!

odpowiedz
Magda 30 grudnia 2022 - 13:51

Czy cukier się dobrze rozpuści? Nie trzeba wymieszać mikserem?

odpowiedz
Anonimowy 12 marca 2019 - 22:01

Czy wyszłoby z tego przeoprz ciasto w keksowce? 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 13 marca 2019 - 05:40

Myślę, że tak. Czas pieczenia się jednak wydłuży 😉 Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 14 marca 2019 - 20:33

Mam zamiar zrobić w sobotę ale mam pytanie czy można je upiec w silikonowej formie bez papierowych podkładek ??

odpowiedz
Justyna Dragan 14 marca 2019 - 22:09

Można 😉 jeśli będzie to jedna większa forma silikonowa, to czas pieczenia się wydłuży. Pozdrawiam!

odpowiedz
Ewelina W 30 marca 2019 - 09:42

Muszę w końcu kupić brytfanne do muffinek, bo te babeczki tak na mnie paczą 😀

odpowiedz
Anonimowy 24 sierpnia 2019 - 19:44

Babeczki wyszły pyszne. Polecam przepisy z tej strony, robiłam pieguska i też fajnie się udał. Na pewno będę tu często zaglądać:-)

odpowiedz
Justyna Dragan 26 sierpnia 2019 - 15:49

Cieszę się ogromnie 🙂

odpowiedz
Martyna 20 kwietnia 2020 - 20:03

Można cukier zastąpić erytrolem? Ile go dac?

odpowiedz
Justyna Dragan 20 kwietnia 2020 - 20:10

Cześć! Tak możesz. Erytrol jest mniej słodszy od cukru, więc daj go ciut więcej. Najlepiej spróbuj masy po wymieszaniu i ewentualnie dosłódź. Pozdrawiam!

odpowiedz
Ag 21 kwietnia 2020 - 10:12

Czym zastąpić kwaśna śmietana? Czy jogurt da radę?

odpowiedz
Justyna Dragan 21 kwietnia 2020 - 10:27

Tak, jogurt jak najbardziej 😉

odpowiedz
Ania 30 września 2020 - 05:47

Czy do babeczek mogę dodać pokrojoną czekoladę?

odpowiedz
Justyna Dragan 30 września 2020 - 06:52

Jasne;)

odpowiedz
Natalia 8 listopada 2022 - 12:45

Czy można zamiast mąki pszennej dać mąkę orkiszową typ 630? Czy lepiej wymieszać obie?

odpowiedz
Justyna Dragan 8 listopada 2022 - 13:58

możesz 🙂

odpowiedz
Karolina 12 lutego 2023 - 13:29

te dwie łyżki mąki odjąć od tych 225 g mąki czy to dodatkowo ?

odpowiedz
Karolina 12 lutego 2023 - 13:30

przepraszam już widzę że dodatkowo

odpowiedz
Aneta 14 czerwca 2023 - 00:44

Witam. podana temperatura pieczenia to jest z termoobiegiem? ja mam w domu taki piekarnik. będę wdzięczna za info

odpowiedz
Aneta 17 czerwca 2023 - 23:51

Upiekłam dzisiaj. Sa naprawdę pyszne i nie za słodkie. Dodałam 3/4 szklanki siekanych drobno orzechów włoskich oraz dołożyłam tym samym 2 łyżki oleju i 1/3 szklanki tłustego mleka bo mi zabrakło śmietany. wyszły znakomite.
Zrobię takie same następnym razem z podobnymi modyfikacjami 😋

odpowiedz

Skomentuj Justyna Dragan Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

EBOOK “Świąteczne wypiekanie. Część II”

Popularne

  • 1

    Tortilla z jajecznicą i awokado

  • 2

    Pączki pistacjowe

  • 3

    Ebook “Świąteczne wypiekanie. Część II”

  • 4

    Piekarnik do zabudowy – jak wybrać? 5 najbardziej przydatnych funkcji.

  • 5

    Bułeczki bao z grillowanym halloumi, guacamole i warzywami

  • 6

    Klasyczny hummus

  • 7

    Sałatka Caprese

  • 8

    Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

  • 9

    Ciasto Poduszkowiec

  • 10

    Jadalne doniczki czekoladowe

  • 11

    Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

  • 12

    Sernik creme brulee

  • 13

    Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper AquaMax Crystalline

  • 14

    Ebook “Świąteczne wypiekanie”

  • 15

    Batoniki czekoladowe z 3 składników

  • 16

    Szybka focaccia

  • 17

    Tradycyjne pączki

  • 18

    Serowe sakiewki z jabłkami i lukrem

  • 19

    Podstawowy chleb pszenny na zakwasie

  • 20

    Sernik z solonym karmelem i orzechami pekan

Najnowsze komentarze

  • Daria - Owsiane ciastka z syropem klonowym
  • M - Pączki pistacjowe
  • Anna - Tort czekoladowy- ciężki i wilgotny
  • Ewa - Chleb orkiszowo- żytni wieloziarnisty
  • Edyta - Ciasto czekoladowe z dynią

Tagi

banany biała czekolada budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna czosnek dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny marmolada masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby porzeczki płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
Pistacjowe serniczki w szklankach 😎 Kremowa mas Pistacjowe serniczki w szklankach 😎
Kremowa masa serowa, chrupki spód i polewa pistacjowa. Uzależniające 🙃😊

Zapisz ten przepis 🙌👇🏻

Składniki: (na 3 porcje)

Spód:
50 g kruchych ciasteczek
20 g masła, stopionego

Masa serowo-pistacjowa:
300 g tłustego i gęstego twarogu mielonego
150 g słonego serka śmietankowego
50 g miodu
50 g masła pistacjowego @maslove.pl 
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Polewa pistacjowa:
20 g masła pistacjowego Maslove
40 g białej czekolady
30 g śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:
garść posiekanych pistacji

Przygotowanie:

Spód: ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem i wysyp do trzech niedużych szklanek lub słoiczków. Całość dociśnij.

Masa serowo-pistacjowa: wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę. Wyłóż na ciasteczkowe spody.

Polewa pistacjowa: składniki rozpuść w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Polewą oblej desery. 

Całość posyp posiekanymi pistacjami. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#sernik#cheesecake#whitechocolate#mango#justynadragan#coffee#kawa#coffeecheesecake#chocolatecheesecake#matcha#matchacheesecake#pistacje#pistachio#współpraca
A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym wpada Piter @piotrkravitz i zjada 3/4 tego galette 🤣😂❤️ 

To jest dopiero rekomendacja hehe 😜
Galette to maślane, lekko listkujące ciasto z dodatkiem śmietankowego serka, które upiekłam z sezonowym rabarbarem i płatkami migdałowymi. 
Kocham miłością wielką i piekę (podobnie jak wielu z Was🥰) od dobrych kilku lat! 

Zapisz ten przepis! ❤️👇🏻

SKŁADNIKI

Ciasto kruche:
✨ 120 g zimnego masła
✨ 160 g maki pszennej + odrobina do podsypania
✨ 30 g cukru
szczypta soli
✨ 80 g serka śmietankowego typu Almette 

Nadzienie:
✨ 500 g rabarbaru 
✨ 2 łyżki soku z cytryny
✨ 150 g cukru
✨ 30 g mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:
✨ 1 łyżka mąki migdałowej
✨ 1 jajko roztrzepane z łyżką mleka
✨ 1 łyżka płatków migdałowych
✨ lody waniliowe/śmietankowe 

PRZYGOTOWANIE

➡️ Ciasto kruche: Składniki dokładnie odważyć, umieścić w malakserze/thermomixie i zmiksować do połączenia. Owinąć w folię spożywczą, spłaszczyć i schować do lodówki na 60 minut.

➡️ Nadzienie: Rabarbar umyć (nie obierać), odciąć końce. Pokroić na 1-2 cm kawałki, wrzucić do miski, zasypać cukrem i zalać sokiem z cytryny. Wymieszać i pozostawić na 30 minut, aż rabarbar puści sok. Po tym czasie dobrze odsączyć. Sok przelać do garnuszka, odstawić na bok. Do rabarbaru wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać, by skrobia nie była widoczna.

➡️ Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na kształt koła o średnicy 30-32 cm. Na ciasto wysypać łyżkę mąki migdałowej, na to nałożyć rabarbar zostawiając wolne marginesy dookoła. Brzegi zgiąć do środka, docisnąć. Ciasto wraz z papierem przenieść na płaską blaszkę, wstawić do lodówki na 40-60 minut.

➡️ Brzegi ciasta wysmarować jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka i posypać płatkami migdałowymi. Piec w 200 st.C przez 35-40 minut do ładnego koloru.

➡️ Sok pozostały w garnuszku po odsączeniu rabarbaru zagotować na średniej mocy palnika, by zgęstniał. Zdjąć i przestudzić.

➡️ Upieczone galette wyjąć z piekarnika, polać odrobiną gęstego syropu. Podawać z lodami. Smacznego!

#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#galette#rabarbar
Brownie z masłem orzechowym 🙌 Przypominam Wam Brownie z masłem orzechowym 🙌
Przypominam Wam też przepis! Warto zapisać i upiec na weekend 😁

SKŁADNIKI

Brownie:
150 g masła
200 g czekolady gorzkiej
3 duże jajka
200 g cukru
większa szczypta soli
90 g mąki pszennej

Dodatkowo:
2-3 łyżki masła orzechowego 100% (czysty skład, płynna konsystencja, polecam @maslove.pl :))
sól- ilość wedle upodobań

PRZYGOTOWANIE

Brownie: masło stopić w garnuszku, zdjąć z palnika. Wrzucić posiekaną gorzką czekoladę, po chwili wymieszać do uzyskania gładkiej błyszczącej polewy. Pozostawić do przestudzenia. Jajka ubić mikserem z cukrem i solą do jasności i puszystości. Strumyczkiem wlewać przestudzoną czekoladową polewę, miksować. Na koniec wsypać przesianą mąkę pszenną, wymieszać szpatułką do połączenia.
Czekoladowe ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Na wierzch wyłożyć masło orzechowe, które wcześniej dosolić do smaku. Wykałaczką przemieszać (zrobić esy-floresy). Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez około 25-30 minut, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skorupka. Im krócej będziemy piekli, tym bardziej wilgotne brownie uzyskamy. Wyjąć i wystudzić.

Propozycja podania: polewa z ciemnej czekolady + prażone orzechy laskowe.

#foodblogger#recipe#foodphotography#blog#blogger#chocolatecake#chocolate#justynadragan#czekolada#justynadragan#brownie
Maliny + biała czekolada Niezawodne połączeni Maliny + biała czekolada 

Niezawodne połączenie 😎
Tu w formie tarty bez pieczenia 🤍
To 1 z 20 przepisów z ebooka „Ciasta i desery bez pieczenia”

Hihi.. cieszę się na sezon truskawkowy, porzeczkowy itd., ale czekam z niecierpliwością na JAGODY! Wy już wiecie, co będzie pieczone 😜😁

#foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#strawberries#recipe#cake#gymtime#fit#chocolatecake#chocolate#czekolada
🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌 🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌

… czyli trochę o tym, że sernik nie musi być pieczony lub na zimno 😁

Przepis w ebooku „Ciasta i desery bez pieczenia” ❤️ 

‼️ UWAGA ‼️
z kodem: MAJ15
-15% na wszystko w sklepiku 🥰😁
*kod wpisz w koszyku 😘

Link w bio @justyna_dragan

Baaardzo polecam ! 😁😎🙌

#autopromocja#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#cheesecake#chocolatecheesecake
Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑 Mam dla Ciebie e Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑
Mam dla Ciebie extra sałatkę na grilla 😎😁
Z tortellini, suszonymi pomidorami @helcompoland , oliwkami i grillowaną papryką. Co więcej, pokusiłam się o przygotowanie do niej domowych grillowanych chlebków 😊🫑 Skuś się przy najbliższej okazji! I pamiętaj - grill to nie tylko kiełbaski 😁

Składniki: (na 3-4 porcje)

Sałatka:
250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
1 czerwona papryka
7 pomidorów suszonych połówki w oleju @helcompoland
80 g oliwek bez pestek (czarnych i zielonych) 
100 g roszponki
3 łyżki orzechów nerkowca, prażonych i posiekanych

Dressing:
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
przyprawy: sól, pieprz, suszone zioła prowansalskie

Domowe chlebki z patelni:
250 g mąki pszennej
100 ml letniej wody
80 ml mleka
7 g suchych drożdży
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oregano

PRZYGOTOWANIE

1️⃣ Domowe chlebki z patelni: wszystkie składniki umieść w misie miksera, wyrób na jednolite ciasto i odstaw na 60 minut (lub na całą noc w lodówce). Po tym czasie podziel na 4 równe części, rozwałkuj na okrągłe placki podsypując mąką. Smaż na suchej i mocno rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) przewracając chlebki co chwilę, by utworzyła się charakterystyczna pusta “kieszonka” w środku. Potrwa to kilka minut, chlebki urosną i się zarumienią.

2️⃣ Sałatka: tortellini ugotuj w osolonej wrzącej wodzie, odcedź. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, grilluj na patelni z odrobiną oliwy, następnie przypraw solą i pieprzem. Wystudź. Suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wyłóż na talerze lub do półmisków.

3️⃣ Dressing: składniki wymieszaj w misce. Spróbuj sosu i ewentualnie dopraw wedle uznania. Polej sałatkę, podawaj z grillowanym chlebkiem. Smacznego!

Rady:
- do sałatki możesz wykorzystać również kapary, które znajdziesz w słoiczku,
- dla podkręcenia smaku zetrzyj na górę sałatki dobrej jakości parmezan.

#helcom #współpraca #pomidorysuszone @zyciemasmak_tasteoflife 

#justynadragan#foodphotography#foodblogger#food#salad#driedtomatoes#grill#sałatka#tortellini#pasta#pepper#bread#pity#yummy#foodinsta#dinner#lunch
☀️💦🇪🇸 Orki z MAJorki ☀️💦🇪🇸
@gregklukowski @yetkayetkowska ❤️☀️🍊

#majorka#spain#mallorca#hiszpania#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland#friends
🇮🇹🍕☀️ #italy #milano#włochy#mediola 🇮🇹🍕☀️ #italy

#milano#włochy#mediolan#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2021 - Justyna Dragan
Polityka prywatności
Regulamin sklepu


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT