Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
Justyna Dragan
  • PRZEPISY
    • CIASTA
      • Babki i ciasta ucierane
      • Ciasta kremowe, przekładane
      • Tarty i ciasta kruche
      • Rolady i ciasta biszkoptowe
      • Ciasta czekoladowe
      • Ciasta bez pieczenia
      • Serniki
      • Szarlotki i jabłeczniki
      • Torty
      • Pierniki i makowce
    • CIASTKA I DROBNE SŁODKOŚCI
      • Muffinki i babeczki
      • Ciasteczka
      • Czekoladki, pralinki, batony
      • Bezy
      • Pierniczki
      • Pączki i faworki
      • Ptysie i eklerki
      • Mini serniczki
    • DESERY
    • STREFA FIT
    • PIECZYWO
      • Chleby na drożdżach
      • Chleby na zakwasie
      • Bułki i bagietki
      • Drożdżówki i słodkie bułeczki
      • Pizze
    • ŚNIADANIA
      • Naleśniki i placuszki
      • Owsianki i puddingi
      • Smoothie, koktajle, napoje
    • OKAZJE
      • Boże Narodzenie
      • Komunia
      • Wielkanoc
      • Tłusty Czwartek
      • Walentynki
      • Przepisy dla dzieci
    • DIETY
      • Przepisy wegańskie
      • Przepisy bezglutenowe
    • OBIADY
  • O MNIE
  • PORTFOLIO
  • MOJA KSIĄŻKA
  • WSPÓŁPRACA I KONTAKT
  • SKLEP
0
CIASTACiasta czekoladoweCiasta kremowe, przekładaneRolady i ciasta biszkoptoweSerniki

Sernik gotowany na biszkopcie

by Justyna Dragan 29 czerwca 2015
autor Justyna Dragan 29 czerwca 2015

Pyszne ciasto z gotowanym sernikiem. Dobra alternatywa dla tych pieczonych ;). Taki sernik nie opada i jest szybszy w przygotowaniu. Polecam!

Składniki: (na blaszkę o wymiarach 30×25 cm)

Biszkopt kakaowy:
(składniki x2- potrzebne będą 2 biszkopty)

  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 120 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 20 g naturalnego kakao

Do nasączenia:

  • 3/4 – 1 szklanka mocnej czarnej kawy posłodzonej łyżeczką cukru

Masa serowa:

  • 180 g masła
  • 1 kg twarogu sernikowego, mielonego
  • 3 jajka
  • 250 g cukru
  • 150 ml mleka
  • 2 budynie waniliowe bez cukru (2×40 g)

Przygotowanie:

Biszkopt kakaowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Żółtka roztrzepać w miseczce, wlewać do białek z cukrem, miksować. Na koniec wsypać przesiane suche składniki (mąkę i kakao), delikatnie wmieszać do piany przy pomocy szpatułki. Masę przełożyć do blaszki o wymiarach 30×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20-25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia. W taki sam sposób przygotować drugi biszkopt.

Masa serowa: Masło stopić w dużym garnku. Jajka ubić w misce z cukrem do jasności i puszystości, następnie dodać twaróg i zmiksować. Serowo-jajeczną masę przełożyć do garnka ze stopionym masłem, doprowadzić do zagotowania, co jakiś czas mieszając, by masa się nie przypaliła. W międzyczasie w mleku rozpuścić budynie. Budyniową mieszankę wlać do garnka, energicznie mieszając ponownie zagotować, aż powstanie gęsta i jednolita masa. Zdjąć z palnika, wierzch masy przykryć folią spożywczą, by uniknąć powstania kożucha i pozostawić do lekkiego przestudzenia.

Z biszkoptów zetrzeć górną skórkę (palcami lub nożem). Pokruszyć i odłożyć do miseczki- to będzie nasza posypka. Pierwszy biszkopt umieścić w formie, nasączyć przestudzoną mocną kawą, wyłożyć na niego połowę lekko ciepłej masy serowej. Przykryć II biszkoptem, docisnąć i również nasączyć kawą. Na górę wyłożyć resztę masy i posypkę z pokruszonych resztek biszkoptu. Ciasto schłodzić w lodówce całą noc. Smacznego!

Rady:

  • moje biszkopty nasączyłam całą szklanką kawy. Kontrolujcie ilość nasączenia- może się okazać, że biszkopty przyjmą mniej płynu.

budyńtwaróg
22 komentarze
3
FacebookTwitterPinterestEmail
poprzedni
Kruche babeczki z budyniem i owocami
następny
Czekoladowa Lawa (Molten Lava Cake)

Zobacz również

Ebook “Świąteczne wypiekanie. Część II”

Piekarnik do zabudowy – jak wybrać? 5 najbardziej...

Ciasto Poduszkowiec

Kruchy torcik w kształcie serca

Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

Mini serniczki kawowo-czekoladowe (na zimno)

Bananowe FIT ciasto z czekoladą

Sernik creme brulee

22 komentarze

Magdalena P. 9 sierpnia 2015 - 14:32

Mniam, mniam, super sernik, piekę podobny 🙂

odpowiedz
Magdalena Górska 21 sierpnia 2015 - 10:13

Muszę wypróbować 🙂

odpowiedz
Wiesia Zwierzchowska 6 września 2015 - 15:45

pyszny

odpowiedz
Przedszkole Wisła Wielka 13 stycznia 2016 - 18:36

Rewelacja. Robiłam go już 3 razy a teraz piekę go na zamówienie 😊

odpowiedz
Justyna Dragan 13 stycznia 2016 - 19:12

Bardzo sie ciesze 😉
Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 28 października 2016 - 05:20

Witam. Czy masło do masy serowej ma być roztopione?

odpowiedz
Justyna Dragan 28 października 2016 - 06:39

Witam 🙂
Nie, nie musi. Masło (najlepiej pokrojone w kostke) z cukrami, serem i jajkami umieścić w garnuszku i podgrzewać na małym ogniu (masełko samo się stopi). Pozdrawiam!

odpowiedz
Anonimowy 28 października 2016 - 06:45

Slicznie dziękuję.

odpowiedz
Anonimowy 29 października 2016 - 10:23

Witam Cię. Biszkopt zrobilam. Zrobiłam tez masę serową. Poki co jest gorąca, ale coś za rzadka. Dałam dwa budynie. Czy jak ostygnie zgęstnieje jeszcze? co zrobić jakby jednak nie zgęstniała? Na razie raczej nie nadaje sie do przełożenia biszkopta. Proszę o radę.

odpowiedz
Justyna Dragan 29 października 2016 - 11:32

Proszę poczekać. Podczas studzenia na pewno zgęstnieje 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 29 października 2016 - 11:33

W razie potrzeby włożyć do lodówki. Masa powinna wtedy nadać się do przełożenia biszkoptów.

odpowiedz
Anonimowy 29 października 2016 - 12:50

Ok. Dzięki. Serniczek się chłodzi.

odpowiedz
Edyta Celuch 24 października 2017 - 14:27

Jaki ser najlepiej użyć wiejski i zmielić go czy ten z wiaderka ?

odpowiedz
Justyna Dragan 24 października 2017 - 15:05

Można użyć twarogu z kostki i go samemu zmielić lub kupić już mielony w wiaderku 🙂

odpowiedz
Hania W 21 października 2018 - 05:57

czy na zdjęciu jest to ciasto? moja masa wyszła zupełnie w innym kolorze – i nic dziwnego, bo i jaja, i masło, no i budyń mają kolor inny niż biały.
Oj Justynko, coś tu chyba nie tak…

odpowiedz
PinkMouse 22 grudnia 2019 - 19:09

Niestety, mi masa serowa się zwążyła po dodaniu budynów z mlekiem
I jak dla mnie baaardzo słodki ten sernik, mimo że budynie, zgodnie z przepisem były bez cukru. Więc jeżeli ktoś nie przepada za bardzo słodkimi ciastami radzę zmniejszyć ilość cukru.

odpowiedz
Justyna Dragan 24 grudnia 2019 - 08:26

Dzięki za opinię 🙂
Może warto następnym razem użyć innego sera- on może być przyczyną zwarzonej masy. Pozdrawiam!

odpowiedz
Unknown 23 grudnia 2019 - 22:29

Witam, właśnie przed chwilą odstawiłam mój do schłodzenia. Masa wyszła idealna, pyszna i szybko gęstnieje 🙂

odpowiedz
Justyna Dragan 24 grudnia 2019 - 08:25

Bardzo się cirsze 🙂 Wesolych świąt!!

odpowiedz
Dorota 19 stycznia 2020 - 21:25

Rewelacyjny 😋 zresztą jak wszystko co robię z Pani strony 😊

odpowiedz
Justyna Dragan 20 stycznia 2020 - 14:03

Dobrze to słyszeć!! Pozdrawiam 😉

odpowiedz
Karolina 27 maja 2022 - 16:40

Czym zamiast nawet można nasączyć biszkopty?

odpowiedz

Skomentuj Hania W Cancel Reply

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

Szukaj

EBOOK “Świąteczne wypiekanie. Część II”

Popularne

  • 1

    Tortilla z jajecznicą i awokado

  • 2

    Pączki pistacjowe

  • 3

    Ebook “Świąteczne wypiekanie. Część II”

  • 4

    Piekarnik do zabudowy – jak wybrać? 5 najbardziej przydatnych funkcji.

  • 5

    Bułeczki bao z grillowanym halloumi, guacamole i warzywami

  • 6

    Klasyczny hummus

  • 7

    Sałatka Caprese

  • 8

    Ebooka “Croissanty w warunkach domowych”

  • 9

    Ciasto Poduszkowiec

  • 10

    Jadalne doniczki czekoladowe

  • 11

    Sernik z paloną białą czekoladą i kremem bazyliowym

  • 12

    Sernik creme brulee

  • 13

    Najlepsza chałka z kruszonką + szklany dzbanek Wessper AquaMax Crystalline

  • 14

    Ebook “Świąteczne wypiekanie”

  • 15

    Batoniki czekoladowe z 3 składników

  • 16

    Szybka focaccia

  • 17

    Tradycyjne pączki

  • 18

    Serowe sakiewki z jabłkami i lukrem

  • 19

    Bazlama- turecki chleb z patelni

  • 20

    Zawijane drożdżówki z kruszonką i lukrem

Najnowsze komentarze

  • Ola - Dwukolorowe ciasto z twarogiem
  • Roza - Tradycyjne bułki pszenne
  • Weronika - Przekładaniec Agi
  • Monika - Makowa Panienka
  • JolantaW - Domowe mleko owsiane

Tagi

banany biała czekolada budyń cynamon cytryna czekolada gorzka czekolada mleczna czosnek dżem galaretka herbatniki jabłka jagody jogurt naturalny kwaśna śmietana mak maliny marmolada masło orzechowe migdały miód mąka pszenna pełnoziarnista mąka żytnia mąka żytnia razowa olej kokosowy orzechy laskowe orzechy włoskie orzeszki ziemne otręby porzeczki płatki migdałowe płatki owsiane rodzynki serek mascarpone sezam siemię lniane słonecznik truskawki twaróg wiórki kokosowe wiśnie wykorzystanie białek wykorzystanie żółtek śmietana kremówka żurawina

Poznaj Cytrynkę!

Facebook Instagram Email

justyna_dragan

Wpadaj też na Instagram! ;)

justyna_dragan
Pistacjowe serniczki w szklankach 😎 Kremowa mas Pistacjowe serniczki w szklankach 😎
Kremowa masa serowa, chrupki spód i polewa pistacjowa. Uzależniające 🙃😊

Zapisz ten przepis 🙌👇🏻

Składniki: (na 3 porcje)

Spód:
50 g kruchych ciasteczek
20 g masła, stopionego

Masa serowo-pistacjowa:
300 g tłustego i gęstego twarogu mielonego
150 g słonego serka śmietankowego
50 g miodu
50 g masła pistacjowego @maslove.pl 
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Polewa pistacjowa:
20 g masła pistacjowego Maslove
40 g białej czekolady
30 g śmietanki kremówki 30%

Dodatkowo:
garść posiekanych pistacji

Przygotowanie:

Spód: ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem i wysyp do trzech niedużych szklanek lub słoiczków. Całość dociśnij.

Masa serowo-pistacjowa: wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę. Wyłóż na ciasteczkowe spody.

Polewa pistacjowa: składniki rozpuść w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Polewą oblej desery. 

Całość posyp posiekanymi pistacjami. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#sernik#cheesecake#whitechocolate#mango#justynadragan#coffee#kawa#coffeecheesecake#chocolatecheesecake#matcha#matchacheesecake#pistacje#pistachio#współpraca
A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym A było to tak… kręcę dla Was rolkę, po czym wpada Piter @piotrkravitz i zjada 3/4 tego galette 🤣😂❤️ 

To jest dopiero rekomendacja hehe 😜
Galette to maślane, lekko listkujące ciasto z dodatkiem śmietankowego serka, które upiekłam z sezonowym rabarbarem i płatkami migdałowymi. 
Kocham miłością wielką i piekę (podobnie jak wielu z Was🥰) od dobrych kilku lat! 

Zapisz ten przepis! ❤️👇🏻

SKŁADNIKI

Ciasto kruche:
✨ 120 g zimnego masła
✨ 160 g maki pszennej + odrobina do podsypania
✨ 30 g cukru
szczypta soli
✨ 80 g serka śmietankowego typu Almette 

Nadzienie:
✨ 500 g rabarbaru 
✨ 2 łyżki soku z cytryny
✨ 150 g cukru
✨ 30 g mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:
✨ 1 łyżka mąki migdałowej
✨ 1 jajko roztrzepane z łyżką mleka
✨ 1 łyżka płatków migdałowych
✨ lody waniliowe/śmietankowe 

PRZYGOTOWANIE

➡️ Ciasto kruche: Składniki dokładnie odważyć, umieścić w malakserze/thermomixie i zmiksować do połączenia. Owinąć w folię spożywczą, spłaszczyć i schować do lodówki na 60 minut.

➡️ Nadzienie: Rabarbar umyć (nie obierać), odciąć końce. Pokroić na 1-2 cm kawałki, wrzucić do miski, zasypać cukrem i zalać sokiem z cytryny. Wymieszać i pozostawić na 30 minut, aż rabarbar puści sok. Po tym czasie dobrze odsączyć. Sok przelać do garnuszka, odstawić na bok. Do rabarbaru wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać, by skrobia nie była widoczna.

➡️ Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na kształt koła o średnicy 30-32 cm. Na ciasto wysypać łyżkę mąki migdałowej, na to nałożyć rabarbar zostawiając wolne marginesy dookoła. Brzegi zgiąć do środka, docisnąć. Ciasto wraz z papierem przenieść na płaską blaszkę, wstawić do lodówki na 40-60 minut.

➡️ Brzegi ciasta wysmarować jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka i posypać płatkami migdałowymi. Piec w 200 st.C przez 35-40 minut do ładnego koloru.

➡️ Sok pozostały w garnuszku po odsączeniu rabarbaru zagotować na średniej mocy palnika, by zgęstniał. Zdjąć i przestudzić.

➡️ Upieczone galette wyjąć z piekarnika, polać odrobiną gęstego syropu. Podawać z lodami. Smacznego!

#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#galette#rabarbar
Brownie z masłem orzechowym 🙌 Przypominam Wam Brownie z masłem orzechowym 🙌
Przypominam Wam też przepis! Warto zapisać i upiec na weekend 😁

SKŁADNIKI

Brownie:
150 g masła
200 g czekolady gorzkiej
3 duże jajka
200 g cukru
większa szczypta soli
90 g mąki pszennej

Dodatkowo:
2-3 łyżki masła orzechowego 100% (czysty skład, płynna konsystencja, polecam @maslove.pl :))
sól- ilość wedle upodobań

PRZYGOTOWANIE

Brownie: masło stopić w garnuszku, zdjąć z palnika. Wrzucić posiekaną gorzką czekoladę, po chwili wymieszać do uzyskania gładkiej błyszczącej polewy. Pozostawić do przestudzenia. Jajka ubić mikserem z cukrem i solą do jasności i puszystości. Strumyczkiem wlewać przestudzoną czekoladową polewę, miksować. Na koniec wsypać przesianą mąkę pszenną, wymieszać szpatułką do połączenia.
Czekoladowe ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm, której dno wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Na wierzch wyłożyć masło orzechowe, które wcześniej dosolić do smaku. Wykałaczką przemieszać (zrobić esy-floresy). Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez około 25-30 minut, aż na powierzchni utworzy się chrupiąca skorupka. Im krócej będziemy piekli, tym bardziej wilgotne brownie uzyskamy. Wyjąć i wystudzić.

Propozycja podania: polewa z ciemnej czekolady + prażone orzechy laskowe.

#foodblogger#recipe#foodphotography#blog#blogger#chocolatecake#chocolate#justynadragan#czekolada#justynadragan#brownie
Maliny + biała czekolada Niezawodne połączeni Maliny + biała czekolada 

Niezawodne połączenie 😎
Tu w formie tarty bez pieczenia 🤍
To 1 z 20 przepisów z ebooka „Ciasta i desery bez pieczenia”

Hihi.. cieszę się na sezon truskawkowy, porzeczkowy itd., ale czekam z niecierpliwością na JAGODY! Wy już wiecie, co będzie pieczone 😜😁

#foodphotography#instafood#instablog#mniam#yummy#food#foodporn#food#followme#follow#red#homemade#strawberries#recipe#cake#gymtime#fit#chocolatecake#chocolate#czekolada
🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌 🙌 KAJMAKOWY SERNIK GOTOWANY Z PORZECZKĄ 🙌

… czyli trochę o tym, że sernik nie musi być pieczony lub na zimno 😁

Przepis w ebooku „Ciasta i desery bez pieczenia” ❤️ 

‼️ UWAGA ‼️
z kodem: MAJ15
-15% na wszystko w sklepiku 🥰😁
*kod wpisz w koszyku 😘

Link w bio @justyna_dragan

Baaardzo polecam ! 😁😎🙌

#autopromocja#justynadragan#foodie#delicious#cookies#ciasto#foodpictures#foodstylist#foodblogger#cooking#cook#recipe#foodphotography#omom#blog#blogger#follow#weekend#chocolate#czekolada#ganache#chocolatecake#follow#followme#cake#cheesecake#chocolatecheesecake
Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑 Mam dla Ciebie e Sezon grillowy trwa! 🥗🫒🫑
Mam dla Ciebie extra sałatkę na grilla 😎😁
Z tortellini, suszonymi pomidorami @helcompoland , oliwkami i grillowaną papryką. Co więcej, pokusiłam się o przygotowanie do niej domowych grillowanych chlebków 😊🫑 Skuś się przy najbliższej okazji! I pamiętaj - grill to nie tylko kiełbaski 😁

Składniki: (na 3-4 porcje)

Sałatka:
250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
1 czerwona papryka
7 pomidorów suszonych połówki w oleju @helcompoland
80 g oliwek bez pestek (czarnych i zielonych) 
100 g roszponki
3 łyżki orzechów nerkowca, prażonych i posiekanych

Dressing:
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
przyprawy: sól, pieprz, suszone zioła prowansalskie

Domowe chlebki z patelni:
250 g mąki pszennej
100 ml letniej wody
80 ml mleka
7 g suchych drożdży
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oregano

PRZYGOTOWANIE

1️⃣ Domowe chlebki z patelni: wszystkie składniki umieść w misie miksera, wyrób na jednolite ciasto i odstaw na 60 minut (lub na całą noc w lodówce). Po tym czasie podziel na 4 równe części, rozwałkuj na okrągłe placki podsypując mąką. Smaż na suchej i mocno rozgrzanej patelni grillowej (lub na grillu) przewracając chlebki co chwilę, by utworzyła się charakterystyczna pusta “kieszonka” w środku. Potrwa to kilka minut, chlebki urosną i się zarumienią.

2️⃣ Sałatka: tortellini ugotuj w osolonej wrzącej wodzie, odcedź. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, grilluj na patelni z odrobiną oliwy, następnie przypraw solą i pieprzem. Wystudź. Suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wyłóż na talerze lub do półmisków.

3️⃣ Dressing: składniki wymieszaj w misce. Spróbuj sosu i ewentualnie dopraw wedle uznania. Polej sałatkę, podawaj z grillowanym chlebkiem. Smacznego!

Rady:
- do sałatki możesz wykorzystać również kapary, które znajdziesz w słoiczku,
- dla podkręcenia smaku zetrzyj na górę sałatki dobrej jakości parmezan.

#helcom #współpraca #pomidorysuszone @zyciemasmak_tasteoflife 

#justynadragan#foodphotography#foodblogger#food#salad#driedtomatoes#grill#sałatka#tortellini#pasta#pepper#bread#pity#yummy#foodinsta#dinner#lunch
☀️💦🇪🇸 Orki z MAJorki ☀️💦🇪🇸
@gregklukowski @yetkayetkowska ❤️☀️🍊

#majorka#spain#mallorca#hiszpania#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland#friends
🇮🇹🍕☀️ #italy #milano#włochy#mediola 🇮🇹🍕☀️ #italy

#milano#włochy#mediolan#vacation#polishgirl#photos#lifestyle#poland
Pokaż więcej Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Copyright (c) 2021 - Justyna Dragan
Polityka prywatności
Regulamin sklepu


powrót do góry strony
Ta strona wykorzystuje ciasteczka do prawidłowego działania. Korzystanie z niej oznacza akceptację plików cookies. Polityka prywatności Akceptuję
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT